vrijdag 18 februari 2022

Stilte voor de storm


Als ik deze ochtend ontwaak is het bijna half tien. Ik blijf even een paar minuten liggen en luister naar het nieuws op de wekkerradio. Zodra het weerbericht is geweest gaat de telefoon. Het is mijn chef die me vertelt dat ik vandaag wel thuis mag blijven in verband met de verwachte storm. Hoewel ik geen bijster lange nacht heb gehad, ga ik er toch maar uit. Eerst maak ik nog plannen voor een bezoekje aan de supermarkt in Havelte maar bij nader inzien red ik me wel met wat ik in huis heb. Om een uur of twee is de zon tevoorschijn gekomen en besluit ik het te vieren met een wandelingetje. Eerst kijk ik bij de brievenbus en vind daar, tot mijn verrassing, twee pakketten. Eentje daarvan trapt mijn wandelplannen meteen door de war. Het zoveelste hoofdstuk van de single van Pama International. De plaat die ik meer dan een jaar geleden heb besteld en waar ik totaal geen respons krijg bij emails en dergelijke. Rond de kerst belooft de labeleigenaar de bestelling te annuleren en mijn geld terug te storten. De betaling blijft uit en twee weken later krijg ik het nieuws dat hij het op de post heeft gedaan. Vorige week heb ik de invoerkosten geweigerd en de douane de opdracht gegeven het terug te sturen. Nu ligt het dan opeens in mijn brievenbus.

De eerste wandeling is kort maar krachtig. Eigenlijk wil ik 'het vaste blokje' lopen maar het wordt slechts een klein bochtje. Het is precies de lengte van een sigaar. Onderweg ga ik met mezelf in conclaaf. Toch de single houden? Of...? Nee, ik ben er zó klaar mee dat ik hem écht niet meer wil. Ik loop naar huis, zoek een pen en kras mijn adresgegevens weg. Vervolgens 'Return to sender' en nog een venijnig krabbeltje naar de afzender toe.. De tweede wandeling is op en neer naar de brievenbus. De plaat gaat terug naar Engeland en hopelijk heb ik over twee of drie weken mijn geld terug. Dan kan ik het hoofdstuk helemaal afsluiten. Overigens maak ik me ook niet heel erg druk over het geld, maar het voelt niet goed om de plaat te houden. De andere plaat maakt me een stuk gelukkiger want dat is de nieuwste op het Izipho Soul-label. Echt de allereerste van 2022? De pre-order is meteen in de eerste week van januari. De release is twee weken later. Ik wacht nog op de drie singles uit Amsterdam en zal dan deze Izipho van een berichtje voorzien.

Buiten deze twee korte wandelingen doe ik niet zoveel op deze vrije vrijdag. Eunice is volgens mij pas rond een uur of elf op haar hoogtepunt en inmiddels heeft hele land weer code geel. Morgen overdag lijkt het zonnig te worden bij windkracht vijf. Ik had even gehoopt op nóg een vrije dag maar ik denk dat ik gewoon weer aan de bak moet. Ter illustratie een foto uit dezelfde serie als die van gisteren. Ditmaal de Winkelsteeg waar ik vandaag niet aan toe ben gekomen. Ik heb de Winkelsteeg al eens eerder op de plaat vastgelegd maar ditmaal is het met de neus richting Uffelte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten