maandag 15 februari 2021

Het zilveren goud: februari 1996 deel III


Het mag dan een vrijwel inactieve dag zijn geweest aan de buitenkant, maar ondertussen ben ik best wel actief geweest. Niet alleen is dit het derde bericht van de dag, ook heb ik 'Tuesday Night Music Club' al helemaal 'af' voor morgen. Dat wil zeggen... speellijst compleet en de rubrieken 'gelijmd'. De speler wil nog wel eens overspannen raken op dinsdagavond met de vele verschillende promo's en jingles dat ik heb besloten om 'Listen Carefully' van tevoren al tot één nummer te smeden en hetzelfde met de 'Birthday Bash'. Ook de reclames halverwege de show zitten in één blok. Ik moet het afkloppen, maar deze formule werkt al maanden naar behoren. Ik ga morgen of woensdag de singles ophalen in Havelte en wil dan eigenlijk woensdag wel beginnen aan een parade van de 'Singles round-up'. Dat is één reden waarom ik vanavond 'Het zilveren goud' doe. Er is namelijk nóg een reden om het vanavond te doen. Ik ga vanavond carnaval vieren!

Hoewel de kroeg een reputatie heeft zoals sommige etablissementen in tweehonderd jaar nog niet hebben bereikt, is Café De Karre nog vrij recent. Het is in 1980 geopend als ik me niet vergis. Het is de 'huiskamer' van Tuk en enige tijd ook de showroom van een jukebox-handel. In De Karre zijn ze altijd in voor een lolletje en niets is te gek. Het bekendste voorbeeld is de spontane 'zanggroep' aan de bar welke door de kroegbaas naar de opnamestudio wordt gestuurd. De rest is geschiedenis want het resultaat is 'Mooi Man' van Mannenkoor Karrespoor. De gigantische luchtballon, het Dicky Woodstock-festival en de ambitieuze Solexclub volgen later. In de jaren negentig heeft het eveneens een carnavalsvereniging. En niet zomaar eentje... De Karrewippers heeft de meeste leden van alle verenigingen in de wijde omgeving. Voor tien gulden wordt je lid en heb je gratis toegang tot de avond en anders betaal je negen gulden entree. Of zoiets...  Iedereen is lid van de carnavalsvereniging.

In plaats van 'Alaaf!' wordt hier 'Wip-wiiip' geroepen terwijl de flesjes Hertog Jan worden gehesen. Geen afgezaagde polonaise op muziek van de Deurzakkers maar niemand minder dan Jovink & De Voederbietels op het podium. De band is in 1996 al redelijk groot aan het worden maar ik herinner me nog het eerste optreden op Woodstock in 1994. Het is weggestopt op de zaterdagmiddag tussen het 'zwientie tikken' en het avondprogramma in (met Earth & Fire en Prodigal Sons op het programma). De mannen van Jovink zullen echter vooral bekend worden met het festival dat ze organiseren. We hebben het dan over de Zwarte Cross. Jovink is een echte feestband en ik geloof dat ik ze in deze jaren wel vier keer heb gezien en het heeft me nooit verveeld. Ook vanavond weer een 'Zevende Dronk', een onderdeel waarvoor ik nooit in aanmerking kom omdat ik weet dat ik na vier biertjes raar ga spugen. Het is evenwel de eerste en laatste keer dat ik carnaval vier in Tuk. Als ik daar kom wonen is de lol er weer vanaf en doet men andere dingen in het café.

In 2005 maak ik nog iets mee van het carnaval in het Belgische Hasselt dat maar liefst drie weken na het Nederlandse carnaval is. In 2009 vier ik carnaval in Steenwijk in een jurk en dat is de avond dat ik de rugzak in het café laat staan met daarin de huissleutels. Dat verhaal is onlangs nog eens voorbij gekomen? Verder heb ik helemaal niets met carnaval en dus komt het volgend jaar niet opnieuw aan bod in 'Het zilveren goud'.

2405 Sail On-Commodores (US, Motown, 1979)
2406 Stones-Neil Diamond (US, Uni, 1972)
2407 Pursuit On 53rd Street-The Doobie Brothers (Duitsland, Warner Bros./Muziek Expres, 1974)
2408 Bright Eyes-Art Garfunkel (NL, CBS, 1979)
2409 Oh Here Jezus-The Hearts Of Soul & Marius Monkau (NL, Park, 1972)
2410 Es Kann Nicht Immer Nur Die Sonne Scheinen-Heintje (Duitsland, Ariola, 1970)

Van The Commodores heb ik geen flauw idee wanneer ik deze heb gekocht. Dat kan ook gemakkelijk na 1996 zijn geweest, maar vooruit... we gebruiken hem toch maar vanavond. Neil Diamond, Art Garfunkel en Hearts Of Soul associeer ik met de singles die ik in 1993 bij Golden Years heb gekocht uit de oude voorraad van Twister. The Doobie Brothers is een flexidisc welke gratis werd geleverd bij Muziek Expres. Tot mijn grote verrassing zie ik dat de flexi in Duitsland is gemaakt en niet bij Sonopresse in Rotterdam. Heintje heb ik in een partijtje overgenomen van een vriend en meer van deze platen zullen in het najaar 'Het zilveren goud' vullen als mijn platenhandel even op zijn gat ligt.

Zo, ik zit weer op schema. Morgen de Week Spot en dan woensdag hopelijk los met ruim vijftig singles in de 'Singles round-up'!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten