maandag 1 februari 2021

Blauwe Bak Veteranen deel 64


Natuurlijk moet ik dit afkloppen, maar normaal gesproken heb in de eerste weken van het nieuwe jaar altijd een griepje te pakken. Daar heb ik dit jaar nog geen last van gehad en zelfs niet een gevoel dat het op komst is. Zou de griep dan toch helemaal zijn verdwenen? Vanmiddag heb ik de kou getrotseerd met een klein wandelingetje. De fijne winterjas tot boven toe dicht en de 'decoratieve' leren handschoenen aan. Ik had beter moeten weten maar leer beschermt niet tot nauwelijks tegen vrieskou. De buren aan de Zuidstraat hebben sinds een paar jaar een 'weggeefkast' voor huis staan en ik heb daar al verschillende dingetjes vandaan gehaald. In het begin zijn het koffiemokken, maar ik heb ook computer-luidsprekers voor op de zaak gescoord. De laatste tijd is het vooral boeken en vandaag heb ik twee edities van 'De kroniek van onze eeuw' uit de kast gehaald: De jaren zeventig en tachtig. Wellicht dat ik ze over een paar weken weer terug zet. De singles van Mark zijn nog niet gearriveerd en ik heb vanmiddag een mailtje gestuurd naar Cultures Of Soul. Dat zou me een mail sturen als de box was verzonden, maar deze email heb ik nooit voorbij zien komen. Ik ga vanavond de 'Blauwe Bak Veteranen' afstoffen. Vandaag mag ik terug naar april en mei 2016 en de periode waarin ik de oversteek maak van Nijeveen naar Uffelte.

Omdat de keuken nog moet worden vervangen, stel ik de verhuizing een aantal malen uit. Op het laatst begint de tijd toch te dringen en bovendien heb ik genoeg van de puinzooi in Nijeveen. De 'gele bak'-singles zijn al weken geleden naar Uffelte verhuisd, maar op de dag voor Koningsdag komt opeens schot in de zaak. De man van een collega heeft aangeboden me te willen helpen bij het aansluiten van het internet en enkele andere technische werkzaamheden uit te voeren. Lees: lampen ophangen. Omdat hij een ruime auto heeft, neem ik alvast een aantal spulletjes mee naar Uffelte waaronder de computer en de draaitafels. 's Middags brengen ze me terug naar Uffelte en ga ik op de fiets naar Uffelte. Omdat de keuken nog niet klaar is, eet ik een frietje bij de snackbar in Uffelte en dan kan het grote genieten beginnen. Ik heb destijds een foto gepubliceerd van de huiselijke avond. Ik luister naar ome Greg met zijn 'Divine Chord Gospel Show' op de computer aan de keukentafel met een lekkere kop koffie. Die nacht slaap ik voor het eerst in Uffelte en ben de volgende dag al vroeg wakker. Ik vier deze dag mijn 41e verjaardag maar voel me desondanks een beetje brak. Ik fiets naar Nijeveen maar haal hier weinig uit. In plaats daarvan ga ik een paar uurtjes slapen en moet 's middags weer aan het werk in Meppel. 's Avonds ben ik echter opnieuw in Uffelte en zal hier de rest van de tijd blijven slapen. De zaterdag erna helpt een collega me met de verhuizing.

Omdat de woningstichting van plan is om de bouwvallen opnieuw als antikraak te verhuren, moet het huis spic en span worden opgeleverd. Er is nog veel werk te doen en daar heb ik een week voor. In deze week valt ook Hemelvaartsdag en deze dag maak ik schoon schip. Op zaterdag helpt een andere collega me bij het grondig schoonmaken maar dan ben ik het helemaal zat. De volgende dag ga ik een heel eind fietsen op de Pioneer over Emmen naar Assen waarbij ik in eerste instantie de afslag naar Assen mis en een stukje verder het noorden in ga. Op maandag 9 mei lever ik de sleutels in en behoort Nijeveen tot de verleden tijd voor mij. De singles uit de aflevering van de 'Blauwe Bak Veteranen' komen uit precies deze periode.

816. For The First Time-The Georgia Prophets (US, Double Shot, 1969)
817. It Hurts So Good-Millie Jackson (UK, Polydor, 1973)
818. Do To Me-Lonette McKee (UK, Sussex, 1974)
819. You Don't Care About Me-The Profiles (US, Bamboo, 1969)
820. Track Of The Cat-Dionne Warwick (UK, Warner Bros., 1975)

Ik begin met het restant van de singles uit de bestelling van Mark. Deze reken ik af op 13 april 2016. Millie Jackson staat in de reserve-Blauwe Bak en de andere in de koffers. Ik zie net dat de eerstvolgende op dezelfde dag is afgerekend maar deze komt niet van Mark. Als ik me niet vergis is deze afkomstig van de persoon waarvan ik een paar weken geleden Lou Pride heb gekocht.

821. Rosemary What Happened-Richard 'Popcorn' Wylie (UK, Grapevine, 1967, re: 1979)

Een echte Northern Soul-klassieker die ik middels de 'Northern Soul Jukebox' alleen in de instrumentale uitvoering ken. De lol is er echter al snel weer af en ook deze staat tegenwoordig in de reserve-Blauwe Bak.

822. Bourne To Satisfy-Joe Bourne (NL, VIP, 1977)
823. Chance With You-Brother To Brother (US, Turbo, 1976)
824. Your Wonderful Sweet Sweet Love-The Supremes (NL, Tamla Motown, 1972)
825. Thank You-Jackson Bros. (Italiƫ, Cannonball, 198?, re: 2016)

De eerste drie koop ik op 15 april bij De Tafel in Meppel. Alleen Joe Bourne staat in de koffers en de rest in de reserve-Blauwe Bak. Ome Greg promoot al de eerste release van Cannonball maar rond die tijd heb ik het nog niet zo op 'nieuwe' heruitgaven staan en bovendien hik ik tegen de verkoopprijs op. Nu ik weet hoeveel moeite de mannen en vrouwen van Cannonball in een plaat stoppen, is het niet meer dan logisch. Hoewel ik de eersteling erg leuk vind, gaat het over vanwege de prijs. Erg jammer want hij is binnen de kortste keren uitverkocht en is qua prijs niet in waarde gedaald. Een paar maanden later promoot Greg de uitgave van een plaatje dat hij in een kluis heeft liggen. 'Thank You' van Jackson Bros. is nooit verder gekomen dan een acetaat en krijgt nu een officiĆ«le release. Het is overigens nog de tijd dat Cannonball rechtstreekse heruitgaven doet, iets waar men later vanaf stapt en elk oud nummer een nieuwe 'touch' geeft. 'Thank You' is de eerste Cannonball in mijn verzameling en niet de laatste. Nadat ik een aantal releases 'mis', ga ik me in 2018 weer toeleggen op Cannonball en begint het steeds meer op een verzameling te lijken. Jackson Bros.  staat uiteraard in de gospel-bak en is de laatste van april 2016. Ik reken de plaat op 17 april af en ga me dan een paar weken richten op de verhuizing.

826. Together-Ohio Players (NL, Mercury, 1975)
827. Don't You Wake Me-Charles 'Chuck' Barrino (US, Sophisto-Soul, 1990)

Het is een beetje vreemd dat ik Ohio Players niet eerder heb genoemd. Ik koop de single oorspronkelijk in september 2012 en voeg hem toe aan de Blauwe Bak voor de b-kant. Deze plaat is echter zwaar gehavend en ik sla mijn slag als ik op mijn fietstocht langs een braderie kom. Ik noem deze dus wel en niet 'Walk Away From Love' van David Ruffin welke ik op beter vinyl koop op deze markt. Dit is op zondag 8 mei 2016 en een memorabele fietstocht. Twee dagen later reken ik Charles 'Chuck' Barrino af met een stel andere platen van Mark. Met deze platen begin ik dan ook de volgende aflevering van 'Blauwe Bak Veteranen'. Het maakt dat we dan slechts opschuiven van 10 naar 22 mei in 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten