dinsdag 29 september 2015

Gele Bak Top 40 2015/3: 11-20



Ik heb vanavond bevestiging gekregen dat de zestal singles uit Duitsland aan hun reis zijn begonnen. Nog een hele geruststelling! HHV is een dealer van het formaat dat het nauwelijks de voorraad kan bijhouden en één van de topstukken oogt wel heel erg goedkoop ten opzichte van collega's/concurrenten. Verder is vanmiddag een single vanuit Engeland binnen komen wandelen. Het komt wel goed met die 'Singles round-up'. Nu begint de tijd wel een beetje te dringen want morgen is alweer de laatste van de maand en dat zou betekenen dat ik morgen dubbel moet publiceren. Doorgaans geen probleem, ware het niet dat Wolfman Radio vandaag vijf jaar bestaat en wij vanavond een knotsgekke live-uitzending hebben met zijn allen. Ik weet nu dus even niet of ik vanavond dubbel publiceer of morgen. Ik ga eerst verder met het derde deel van de Gele Bak Top 40 en zal in de inleiding terugkijken op de maand augustus.

Ik noemde het gisteren al bij de inleiding van de maand juli. Het uitzicht op de vakantie is even zorgelijk geweest, maar gelukkig krijg ik vlak voor de vakantie een positief bericht waardoor de reis kan doorgaan. Het is het tegenovergestelde van wat ik had verwacht in mei. Ik zou stoppen met shag roken en overstappen op het dampen. Ik rekende mezelf rijk, maar zag toen opeens het 'spaargeld' op gaan aan niet-geplande uitgaven. Hoe zou ik me hieruit hebben gered zonder de vape? De belofte om 'zo nu en dan' in het weekend een sigaartje te roken, wordt eerst almaar uitgesteld. Als ik dan toch een doosje koop, is het hek van de dam. Ik raak de vape niet meer aan totdat de doos leeg is. Omdat de E-Go me té weinig voldoening geeft, paf ik er in de zomermaanden even op los en is met de vakantie zélf het hek helemaal van de dam. Gisteren heb ik een pakje gehaald bij de Albert Heijn en, au, dat was vies, maar desondanks heb ik het pakje leeg gerookt. Ik denk dat ik nu wel even genezen ben? Morgen een bestelling plaatsen voor een slof 'pijptabak-met-kersen', want dat is wel een heuse favoriet geworden.

De zorgen rondom de vakantie houden me twee weken buiten De Tafel. Op de laatste vrijdag voor de vakantie ontdek ik bij thuiskomst dat mijn mobieltje nog op de zaak ligt. Omdat ik die avond uitzending heb, moet ik die dus de volgende morgen halen. Als ik dan toch in Meppel ben...? Bij De Tafel val ik met de neus in de boter, er is een gigantische partij singles binnengekomen. Ook pak ik nog even kringloopwinkel De Kring mee. In de vakantie zélf ziet het er financieel een stuk zonniger uit en daar neem ik het ervan. Eerst drie singles in Grolloo, de zaterdagmorgen meer in Sleen en 's middags in Emmen. Tot slot koop ik na de vakantie een single van Garland Green, maar omdat die in de Blauwe Bak zit, doet die hier niet mee.

De helft van deze Top 40 is in deze bewuste maand gekocht. Totaal komen er 41 singles mijn huis binnen. Negen daarvan heb ik al (Jimmy Helms, Donna Hightower, Tommy James & The Shondells, Alan Price Set, John Rowles, tweemaal De Sambrinco's , Slade en Status Quo). Acht komen in de Blauwe Bak (Ecstasy Passion & Pain, The Equals, Marvin Gaye, Garland Green, The Isley Brothers, Jimmy James & The Vagabonds, Billy Paul en Diana Ross). Dan zijn er vier singles die wel in aanmerking komen voor de Gele Bak Top 40, maar buiten de selectie zijn gevallen ('Help Me My Love' van After All, 'It Wasn't God Who Made Honky Tonk Angels' van Lynn Anderson, 'Red Roses For A Blue Lady' van Vic Dana en 'Kansas City' van Trini Lopez.

20. The Day I Met Marie-Cliff Richard (NL, Columbia DB 8245, 1967)

19. Food For Thought-UB40 (NL, Graduate GRAD 6, 1980)

18. When Doves Cry-Prince (US, Warner Bros. GWB 0516, 1984, RE)

17. There But For Fortune-Joan Baez (Oostenrijk, Amadeo AVRS 21329, 1965)

16. Breaking Up Is Hard To Do-Neil Sedaka (Duitsland, RCA Victor 47-8046, 1962)

15. Lost In France-Bonnie Tyler (UK, RCA Victor 2734, 1976)

14. Mrs. Robinson-Frank Sinatra (Frankrijk, Reprise RV 20215, 1969)

13. Mr. Spaceman-The Byrds (NL, CBS 2295, 1966)

12. Babe We're Gonna Love Tonite-Lime (België, Polydor 2002 137, 1982)

11. I Build This Garden For Us-Lenny Kravitz (Duitsland, Virgin 113 029, 1989)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten