woensdag 6 februari 2013

Week Spot: Joyce Kennedy


Zal ik eerst met de deur in huis vallen? 'Does Anybody Love Me' van Joyce Kennedy is deze week de Week Spot en zal als 'tune of the week' (dáár wel!) in Do The 45 zijn te horen. Omdat ik een paar maanden geleden net nog uitgebreid over Joyce heb geschreven en ik minder scheutig ben geworden met het 'delen' van nieuwe aanwinsten, heb ik besloten om een balans op te maken van januari en deze aan jullie te presenteren. Vanmiddag is het pakketje met singles uit Chicago gearriveerd en ik begin stiekem een beetje zorgen te krijgen over het partijtje uit Eindhoven. Moet dat nu werkelijk drie dagen erover doen? Of houd Postnl post achterwege als je je strafport niet hebt voldaan? Dat heb ik gisteren overigens wel in werking gezet. En dus mocht ik toch nog 1,82 euro betalen voor een 'gratis gegeven' fotohoesje van 'Michelle' van The Beatles. Snel over naar de orde van de dag: Hierbij presenteer ik de Blauwe Bak-singles die ik tussen kerst en vanmiddag heb ontvangen. En heb de twee belangrijkste uit de partij uit Eindhoven er ook maar bij gestopt.

* Chi Lites- Are You My Woman
Ik heb 'It's Alright' van The Soulettes in juni gekocht van Alexis Bouteville, die onder de naam 'getonup' op de Amerikaanse Ebay actief is. Een handelaar uit Chicago in zeer diverse soul-, funk- en rhythm & blues-platen. De meeste hebben een startbedrag van tien dollar en hij heeft geluidsclips van een minuut bijgevoegd. Maandag zag ik dat hij opnieuw deze van The Chi-Lites op Ebay had staan met exact dezelfde geluidsclip, maar... ik weet dat het een betrouwbare dealer is, dus geen paniek! Dat blijkt... Hij gebruikt dus dezelfde foto en geluidsclip voor ieder exemplaar, want de mijne is stukken beter dan die in de advertentie! Ik vond hem erg minimaal, maar het ding is in Europa nauwelijks (of niet?) als single verschenen, dus ja, dan moet je wat als je hem op single wilt hebben. Een perfecte aankoop!

* Debonaires- Eenie Meenie Gypsaleenie
Dat is al een Week Spot geweest, de tweede single van de damesgroep uit Detroit na 'Please Don't Say We're Through'. Bij gebrek aan een betere b-kant hebben ze dat nummer maar 'gerecycled' en dus is het een erg aantrekkelijke 'double-sider' geworden. Hij is er trouwens ook met een 'unieke' b-kant, maar die is niet erg de moeite waard en ik heb dus bewust gespeurd naar deze uitgave. Dit nummer is op ieder vlak helemaal raak. Een groove om van te watertanden, enthousiast zingende meisjes en een heerlijke tekst die nergens over gaat. Ze konden wél beter, dat zal de volgende bewijzen alsook het prachtige 'I'm In Love Again', maar voor op de dansvloer is dit misschien wel hun beste!

* Debonaires- How's Your New Love Treating You
The Debonaires waren in 1966 enigzins achterhaald. Iedere meidengroep had toen al een leadzangeres, maar zij nog niet. En toen kwam Diane Hogan, een vijftienjarig minstreeltje. Productioneel en artistiek is 'How's You New Love Treating You' drie stappen vooruit, maar een echte dansvloerkneiter is het dan weer niet. Het leven is vol van keuzes, maar één ding is duidelijk: Verzamelen die hap!

* Demures- Raining Teardrops
Als ze één ding niet kennen in de Engelse Northern Soul-scene, dan is dat zelfkennis. Ik gebruikte vanavond nog het woord 'snobistic' en dat werd weg gelachen. Maar... de Northern-scene is snobistisch bij uitstek. We willen alleen de originelen, ook al ligt-ie dwars door midden, niks dan het origineel! Terwijl er hele leuke 're-issues' zijn, waaronder deze van The Demures. Het origineel is al gauw een paar honderd pond, maar is nu vijftien euro binnen ieders handbereik. En het is doodweg zonde om hem niet te kopen en te draaien, want het liedje verdient het zondermeer. De b-kant is 'The Sly, The Slick And The Wicked' van Lost Generation, een Eugene Record-productie met psychedelische effecten die hoog staat aangeschreven. Ik vind hem duidelijk minder, maar The Demures maakt alles goed!

* Charlie & Inez Foxx- I Ain't Going For That
'The acceptable face of popcorn', zei onlangs een soul-vriend uit Engeland. Het zou van toepassing kunnen zijn op driekwart van het materiaal van Charlie & Inez Foxx, maar deze bewuste single uit 1967 is hélemaal raak. Het stuwt lekker voort en persoonlijk hou ik net even meer van de b-kant: 'Undecided'. Dus ook 'undecided' welke kant de Week Spot gaat worden. Misschien wel beide?

* Joyce Kennedy- Does Anybody Love Me
Maandag 10 oktober 2012. Niet een 'jeukdoos', zoals ik had gedacht, maar 'Moeder's mooiste', want... ik móest natuurlijk gebruik maken van de woordspeling met Mother's Finest. Dat verhaal vertelt het wel zo'n beetje. Overigens is het label op de foto die van de b-kant van 'I'm A Good Girl'. Ik ben nog maar pas lid geworden van 45cat, als ik foto-apparatuur heb, moet ik toch maar wat labels toevoegen...

* Alder Ray- Run Baby Run
Het regent weer even Week Spot-kandidaten en dit is er ook eentje van. Het gebeurt niet vaak bij mij, maar heel soms kom je superlatieven te kort en dat geldt voor deze single. Beide kanten zijn gewoon subliem!

* Sister Sledge- Love Don't Go Through No Changes
Hoewel het één uit een partij van 8 singles is van Sister Sledge, gaat het me voornamelijk om deze vroege Modern Soul-classic. Protodisco? Je mag er van alles aan vast hangen, maar het doet niets af aan de plaat. Onvoorstelbaar dat deze genegeerd is, het heeft precies dezelfde potentie als 'We Are Family', maar dan van vijf jaar eerder. Ik kan niet wachten!

* Sweet Things- You're Gonna Love My Baby
Bam! Eigenwijs als altijd. Alexis had van deze een geluidsclip beschikbaar gesteld, maar het is de b-kant die in de regio van Blackpool al een status heeft opgebouwd. Beide kanten zijn precies wat je bij de groepsnaam zou verwachten: Een mierzoet meidengroep-geluid en twee sterke staaltjes magie uit de pen van Van McCoy. Die man kon prachtig arrangeren!

* Tams- Be Young Be Foolish Be Happy
De Week Spot van vorige week. Mijn exemplaar is overigens de Engelse uitgave van 1970.

* Tan Geers- What's The Use Of Me Trying
Ik kondig hem aan met de eigenlijke a-kant, maar de flip (ooit een aparte single) wordt Week Spot. Het is 'What's The Use Of Me Trying' die in juni werd geadverteerd. Origineel, maar dwars door midden. Ze hadden hem maar geplakt met sellotape op de b-kant. 'Priced to sell'? Slechts 225 pond! En ze hebben hem verkocht! Twee kantjes vooruitstrevende soul van omstreeks 1968, die zelfs in de Modern Soul-beweging erg in trek zijn. Binnenkort meer over deze plaat in deze rubriek!

* Evelyn Thomas- Doomsday
En die is helaas niet te draaien, maar Rarenorthernsoul heeft meerdere exemplaren en er is eentje gereserveerd. Die wordt met een volgende levering bezorgt, maar ik noem hem nu toch even.

* Frankie Valli & Four Seasons- The Night
Van hetzelfde adres als Sister Sledge en dus ook nog onderweg. Een paar weken geleden bood ik op 12 singles van Four Seasons voor 10 euro, waaronder de Nederlandse 'The Night' in fotohoes. Koopje! Helaas was die partij al verkocht, maar nu vond dezelfde dealer hem een week later op een platenbeurs en besloot deze opnieuw aan te bieden. En nu mag ik hem hebben voor acht euro mét fotohoes. Ik moet erbij zeggen dat die partij van 12 veelal BR-uitgaves en remixen waren, dus ook dan had ik dit betaald voor 'The Night'. Hopelijk komen die morgen binnen, anders moet ik aan de bel trekken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten