zaterdag 16 februari 2013

de weekplate



Omdat ik een bericht achter lig en ik geen andere mogelijkheid zie deze in te halen, heb ik besloten er even een apart berichtje van te maken. Zij die al langer Soul-xotica volgen, kennen het fenomeen inmiddels wel, maar ik heb er het afgelopen jaar natuurlijk ook nieuwe lezers bij gekregen. Op 2 maart 2010 publiceerde ik mijn eerste bericht op Soul-xotica, dat is bijna drie jaar geleden. In navolging van de afgelopen twee jaar ga ik daarom opnieuw een weekplate aanbieden: Iedere dag een verse dagschotel, maar omdat je al snel op frietjes en andere vettigheid uit komt, presenteer ik eveneens een Schijf van 5. We beginnen volgende week zaterdag met de eerste dagplate en serveren de laatste op vrijdag 1 maart. Over twee weken eten we immers taart!

Allereerst: De weekplate. Iedere dag publiceer ik een bericht over een plaat met de bewuste dag in de titel. Woensdag en donderdag zijn daarbij de pijnpunten, van de overige dagen zijn er héél veel titels. Twee jaar geleden besloot ik de Weekplate met een Schijf van 5 dinsdagen en vorig jaar hadden we 'gewoon' een Schijf van 5 zondagen. Volgende week zondag is er geen Schijf van 5, maar gewoon één titel met een zondag, maar presenteer ik jullie de volgende dag een Schijf van 5 maandagen. Shani Wallis heb ik al een jaar niet meer gehoord, twee jaar geleden hadden we Duran Duran ('New Moon On Monday') en dat is nog steeds een kanshebber voor de Schijf! Verder mogen jullie meedenken in deze Schijf. Als ik die stomme Boomtown Rats kan ontwijken, zal ik het zeker doen. Je kan nauwelijks om The Mamas & The Papas heen, maar misschien weten jullie meer exotische maandagen? Het goede nieuws is dat de Little River Band na twee jaar nu écht mag..., hun 'Home On Monday' viel altijd op laatste moment af.

Waar ik ook wel wat hulp kan gebruiken, is bij de woensdag en de donderdag. Twee jaar geleden zag Wim Kersten & De Viltjes op woensdag, vorig jaar Ronnie Dyson. Als er geen beter alternatief komt, móet ik dan toch echt aan Simon & Garfunkel en zijn toekomstige weekplates uitgezonderd. Hetzelfde geldt voor donderdag, dat moest dit jaar 'Thursday Child' van David Bowie worden, mits... iemand een beter alternatief weet?

Komende week maak ik de tweede serie Raddraaien af en begin ik na 2 maart met een schone lei. 'The day after', dat is dus zondag 3 maart, wilde ik een Schijf van 5 'feestjes' doen, ofwel titels met 'feest' of 'party'. Ook daarin mag mee gedacht worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten