zaterdag 30 juli 2011

groene hartkloppingen


De molens die her en der in het gebied tussen Zoeterwoude en Alphen Aan De Rijn staan, draaiden zaterdagmiddag harder dan ooit. In het land waar de rust ademt en je het gevoel krijgt dertig kilometer bij de hectiek van de Randstad vandaan te zijn. Wie vanmiddag naar de lokale radio luisterde, zal de schrik van hun leven hebben gekregen. Hopelijk luisterden er ook fijnproevers, die zijn stevig aan hun trekken gekomen. Northern soul, mod, beetje popcorn, beetje freakbeat, paar obscure Nederbeat-platen. Via www.radiorijnwoude.nl moest een terugluistermogelijkheid zijn van deze marathon van vijf uren.

Met de Technics van de studio en de meegebrachte Numark portable kreeg uw aller gewaardeerde platenkrasser de kans eens een complete showcase van de blauwe bak weer te geven. De paar mp3's en cd-tracks van Albert gaf hem niet alleen een rustpauze. We leerden een vroegere single van Norma Tanega kennen...

Nog een opmerkelijk feit dat ik leerde: Jackie Lee, van 'The Duck', is Bob Relf, de oorspronkelijke Bob van Bob & Earl. Te horen op 'Harlem Shuffle, maar vanaf eind jaren zestig werd Earl Nelson door een plaatsvervangende Bob vergezeld. Meer info kwam van mij, hoewel ik in het begin van de uitzending erg zenuwachtig was voor de microfoon. Later begon ik de lol er van in te zien en interrupteerde Albert geregeld. Het was 'freakolympics', maar dan lokaal in Het Groene Hart.

Ik kan een ieder die terugluistermogelijkheid aanbevelen, zeker de laatste twee uren. Ik geef het toe, vijf uren lijkt een lange zit, maar het was zo voorbij! Voor ik het wist, was het tijd voor 'What's Good About Goodbye My Love' van The Flirtations, hoewel 'Take Me In Your Arms And Love Me' van Gladys Knight & The Pips de afbouwplaat was.

Wachtend op de bus naar Leiden ademde Hazerswoude weer dezelfde rust uit als vóór twaalf uur. Het was kicken! Ook langs deze weg: Albert bedankt!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten