maandag 18 juli 2011

20 Years Ago Today: 432-437


Over meisjes gesproken... Toen zus Willemien in 1987 trouwde, moest ze nog 21 worden. Voor een twaalfjarige was dat een mooie leeftijd. Maar nu haar dochter 21 is geworden, realiseer ik me pas dat het toch erg jong was. Bij deze feliciteer ik Anja, maar ook kwis-, koffiekwek- en bitterballen-vriendin en als inspirator en dankzij haar aanmoedigingen een beetje 'moeder' voor zusje, Marianne. Zij viert vandaag haar 51e verjaardag. Omdat de woensdagen in 1991 twintig jaar later op zondag vallen, gaan we vandaag een dag terug.

Ik ben er ingeluisd! Ik heb al weken de poot stijf gehouden, maar nu hebben mijn ouders vakantiewerk 'geregeld'. Voordeel is echter dat droogbloemen snijden fijner werk is dan bollenpellen, plus dat er geen andere dorpsgenoten op het bedrijf werken. Ik begin op donderdag 18 juli 1991. 's Avonds vieren we Anja's eerste verjaardag op de camping in Havelte.

Woensdag krijgt mem bezoek van 'tante' Riem. We hebben meerdere ooms en tantes die in werkelijkheid geen familie zijn. Met tante Riem heb ik altijd een bijzondere band gehad, hoewel dat deze dag 'spannend' is. Ze neemt aanstoot aan mijn lange haar en noemt me een meisje. Ze zal echter na deze dag er nooit meer iets van zeggen, terwijl het haar alsmaar langer werd. Evenals vorige week fiets ik via Heeg, Gaastmeer en It Heidenskip naar Workum. Een iets grotere vangst dan vorige week.

432 It's Allright-Maddog
De Steenwijker band Hound Dog maakte in 1974 eveneens een single met die clichématige titel en zegt sindsdien dat ze in de Top 40 hebben gestaan. Het verhaal ligt anders. De single van Hound Dog had een hit moeten worden, maar viel samen met de treinkaping bij Wijster. Maddog kan ondanks drie hits beschouwd worden als een minder succesvolle act uit Volendam.
433 Girls-Moments & Whatnauts
Een tijdelijke fusie van twee groepen van Sylvia Robinson's Stang-label. Whatnauts herleeft in de jaren erna in talloze samples, Moments kent in 'Dolly My Love' en als Ray, Goodman & Brown nog succesvolle... euh... momenten.
434 Mac Arthur Park-Donna Summer
Het origineel van Richard Harris stond in februari nog in de schijnwerpers en van Donna Summer zijn we voorlopig even bevrijd.
435 Too Much Heaven-Bee Gees
Tsja, de collectie móet compleet, ook al is deze me té hijgerig.
436 I Will Return-Springwater
Vorig jaar nog een hit voor Hazes en het Nederlands elftal als 'Oranje Bovenaan', ook al presteerde het team maar matig op het WK in 1990. Het origineel is een instrumentaal studioding van Phil Cordell.
437 Silverbird-Justin Hayward
Jeff Wayne kon altijd al overdrijven en Hayward liet zich graag inpakken door eigentijdse geluiden. De elpee 'Moving Mountains' uit 1985 is een spuuglelijk ding met foute synthesizers, dameskoren en het kitscherige van Jeff Wayne. Het komt samen in 'Silverbird'. Voor een Moody Blues-collectioneur een hebbedingetje, deze Engelse single in het klaphoesje.

Woensdag méér Moody Blues, dan een hagelnieuwe single uit 1991!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten