maandag 4 juli 2011

20 Years Ago Today: 402-408


De smaak, niet de geur, van warm brood. Niet het 'haphaphap' onderweg van supermarkt naar huis van ovenvers brood, maar een geplet bammetje Duo Penotti bij dertig graden. Het was op aanraden van een dorpsgenoot, die had gezegd dat het onverantwoord was om zeventig á tachtig kilometer te fietsen zonder eten en drinken. Dit lauwe laffe broodje pasta schiet me te binnen als ik terugdenk aan woensdag 3 juli 1991.

Een zomerse dag die begint met een uitstapje naar Sunrise in Sneek voor een single van een gulden. De keuze valt op 'Coconut' van de Belgische groep Electronic System uit 1973. Eén van die synthesizer-oorwurmen die in navolging van 'Popcorn' in de vaderlandse hitparade terecht komt. Voor een guldentje. Ik heb hem niet grijsgedraaid!

Dat geldt evenmin voor het solodebuut 'Songwriter' van Justin Hayward uit 1977, hoewel ik deze snikhete dag helemaal naar Leeuwarden fiets voor dit album. Via een 'toeristische' route over overmeer Jorwert, toen God daar nog woonde. Eerst naar Downstairs voor ons fotomodel. Deze stond hier vorig jaar april in 'de weg kwijt?'. Het hoesje is wat ingescheurd en het stukje met de prijssticker van 15 gulden is omgevouwen. Ik krijg hem voor een vijfje mee. Koopje!!! Verder ook nog 'Holy Holy Life' van Golden Earring voor twee gulden.

De meeste boodschappen doe ik bij 't Keldertje. De reeds genoemde elpee van Justin Hayward en twee singles van 3,50 gulden elk. 'Thursday Night' van Cuby & The Blizzards zat begin maart in de dagplate. Hoewel zonder de fotohoes is 'From The Underworld' van The Herd in een voortreffelijke staat. Bij Poort, tenslotte, haal ik twee singles uit de uitverkoopbak. 'Black And White' van Greyhound is in de heruitgave van BR uit de jaren tachtig. En een schril contrast met de temperaturen, 'A Christmas Song' van Shawn Phillips in de 1975-uitdossing mét fotohoes. Hij heeft daar zestien jaar liggen wachten op mijn genadige gulden...

Waar het geld vandaan kwam? Geen idee, maar morgen kopen we weer een single voor vijf gulden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten