maandag 25 april 2011

The Vinyl Countdown: 10-6


Het was een bijzonder Pasen dit jaar. Ik had mijn ouders al een maand geleden beloofd met Pasen langs te komen en daar keken ze allebei naar uit. Maar ja, toen kwam die elfde april, hoewel dat niets aan mijn voornemen veranderde. En dus was ik van zaterdagmiddag tot vanavond bij mem in Jutrijp. Op de avonden heb ik nog in de regio gefietst, een mooi weerzien met een omgeving waar ik deze eeuw nog niet was geweest. Misschien nog voer voor een berichtje?

'Ten Lonely Guys' van Pat Boone, 'Nine Times Out Of Ten' van Sir Cliff, 'Ten Commandments' van The Four Aces... Meer antiek dan muziek. Misschien had Judge Dread toch een 'Big Ten'? Ach, volgende keer beter! 'Ten Storeys High' ken ik nog niet, van hun 'Lovers Of The World Unite' ben ik niet kapot, maar van zo'n fraai Duits fotohoesje uit 1967 word ik erg vrolijk!

Pas je een beetje op met je 'antiek'? Je hebt volgers uit 1958-59, bovendien is de negen twintig jaar ouder. 'Nine By Nine' had gekund, maar ik kies voor 'Quarter To Nine' van The Electric Prunes. Hoewel uit 1967 is het nummer oorspronkelijk stokoud. 'Big Nine' van Judge Dread sla ik maar over. 'If Six Was Nine', dan was het anders geweest.

'I'm feeling great, 'cos here's Big Eight'. Wat zei je? Na tien gaan we niet weer de lucht in, laat dat maar aan De Vögels over! Volgens mij heb ik 8 al eens behandeld. Het is mijn ultieme Beatles-single. Gouden herinneringen heb ik aan 'Eight Days A Week' en ik beleef er nog steeds geregeld plezier aan!

Zeven zat vorige maand nog in de Eindstreep: 'Seven Horses In The Sky' van The Pebbles uit Antwerpen. Dé zomerhit van 1969 in België en nog steeds een fijn nummer. Judge Dread is een goede tweede met 'Big Seven'...

Zes was aanvankelijk gereserveerd voor The Lovin' Spoonful, maar die komen we nog vaak genoeg tegen. Laten we dan Judge Dread eens wat eer toezwaaien. Deze zwaarlijvige blanke Engelsman had rond 1973 een rits aardige reggae-hits, waarvan 'Big Six' alhier de Tipparade bereikte. Geïnspireerd door Jamaicaanse toasters 'zong' hij vieze rijmpjes. Hij groeide uit tot een legende en bleef tot zijn dood in 1998 een geziene gast.

Over drie weken gaan we van vijf naar één. Komende zondag vieren we koninginnedag, een week later eren we onze eigen moeders met een Schijf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten