vrijdag 8 april 2011

afterkwiskwek


Vannacht zat ik al hiermee te worstelen. Probleem is dat er niet een specifieke plaat is die synoniem is aan de kwis. Ja, misschien 'San Francisco' van Scott McKenzie, maar die komt over twee weken al aan bod. De plaat die me lekkere energie gaf was 'In The Basement' van Etta James en Sugar Pie DeSanto. Maar eigenlijk is een vraagteken ook wel op zijn plaats. Ik heb de popkwis overleefd en het viel niet tegen!

Gisteren (het is nu zaterdag) overdag was nog hectisch. Mijn laptop bleek het niet zo goed te kunnen vinden met de beamer in De Karre en dus moest in allerijl de audio nog op dvd worden gebrand. Even kopiëren van formulieren werd ook een middag...

En toen? Ik begon warempel zin te krijgen. Ik was bij het kopiëren 'de broers' vergeten en tot tevredenheid van Marianne moest die geschrapt worden. Ze hekelt nummer tien, die ik had gekozen om even lekker te treiteren: 'Middernacht' van de Gebroeders Brouwer. In de pauze werden nog twee rondes geschrapt in verband met de tijd.

De afstandsbediening van de dvd-speler van De Karre bleek onvindbaar en dus moest ik track na track skippen totdat ik bij de juiste ronde was. Dat kostte onnodig veel tijd.

We begonnen met het stedenalfabet. Van Avalon via Munich en Lutjebroek naar Zandvoort. En San Francisco! Daarna tien Duitsers en evenveel regiotoppers. Bij de laatste bleek niemand 'Opzâhte' van De Rêgâhs te kennen, maar 'Zachte G en een harde L' van Jos Van Oss weer wel. Van de hiphop werd natuurlijk weer niks gebakken en toen de fotoronde!

23 foto's in een montage van 1 minuut 57. Ik vond hem té moeilijk, maar... petje af voor de deelnemers. Caro Emerald zat ondersteboven, maar werd door iedereen geraden! Ik had Roger Waters ook niet herkend, maar veel antwoorden in de trant van Pink Floyd. Knap hoor!

De zeven teams presteerden optimaal. We moesten na de pauze rondjes schrappen. Er bleven twee audio en twee beeld. Eerst 'oneliners', liedjes met een repeterende strofe, en de 'klas-ziekers': stukjes klassieke muziek uitgevoerd door popmuzikanten. De dooienvideo en een zeer diverse video met aparte vraagstelling sloot af. Team Keet was met kop en schouders de winnaar. Aan hun de eer (?) om volgend jaar de kwis te organiseren. Ik doe niet meer mee...

Marianne een fles rum, Paul een krat bier en ik weer vijftig euro minder op de lat...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten