donderdag 14 april 2011

20 Years Ago Today: 311-314


Het zou eenvoudig ingegeven kunnen zijn door de omstandigheden, maar dit moet ik ontkennen. Toen ik de lijst van 20 Years Ago Today doornam, stond het voor mij al vast. Nadat zusje (mijn vrouwelijke kant) al haar Schijf had gehad, zou ik nu een bericht wijden aan mijn enige echte zus. Drie van de vier singles kocht zij in 1979-80 van haar zakgeld. Meer mocht ik toen nog niet hebben, alleen maar de plaatjes die zij al op cd had.

Ik besloot dinsdag met het verhaal dat mijn ouders twee nachten weg gingen. Ik ging logeren bij mijn zus, haar man (en onze reservebroer) en een klein meisje dat onderhand al blogs schijnt te kunnen lezen. Knap hoor!

Ik ben zaterdagochtend gewoon naar de molen geweest, mijn herinnering zegt de korenmolen in Joure. Daar vandaan wip ik aan bij Sunrise en koop voor een gulden een smetteloze single op Fontana. Ik ken de plaat niet, maar in het Hitdossier staat dat het in november 1969 een tipnotering was. Die avond leer ik de reggae kennen dankzij de klassieke protodub van 'Return Of Django' door The Upsetters van Lee 'Scratch' Perry.

Drie dagen zonder platenspeler! Hoe hou je het vol? Toch krijg ik drie singles van Willemien. Ze was 8,5 jaar oud toen ik het gezin kwam versterken. Als negenjarige had ze de mooiste poppenwagen van de buurt: Eentje met een echte baby! Willemien werd als oppas ook al snel een beetje 'moeder' voor mij. Ze had geen kind aan me. Terwijl ik teruggetrokken in mijn fantasie zat te kwijlen over mijn autootjes, vond zij het multitasken uit. Ze kon tegelijk Zuster Britta (inmiddels Schoonzuster) lezen, breien en luisteren naar Abba!

Van Abba moet ik dus niks hebben, maar haar tweede favoriet kan ik nog steeds waarderen: Electric Light Orchestra. Op singlesgebied was 'Wind Surfin' van The Surfers haar eerste en kocht daarna kleine hitjes in de uitverkoop. Ik mocht 'Shine Silently' van Nils Lofgren, 'I'll Never Love This Way Again' van Dionne Warwick en de 1980-heruitgave van 'Come A Little Bit Closer' van Jay & The Americans hebben. Hoe het nu staat met haar singles? Ik durf het niet te vragen, misschien kan mijn jongste volger eens een balletje opslaan? Willemien had een puntgave 'Run To Me' van The Bee Gees in fotohoes. Die ontbreekt nog steeds. Ze zal ze toch niet...?

Overigens was ik gisteren in de war. Vorig jaar was het 22 april op donderdag...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten