dinsdag 12 april 2011

20 Years Ago Today: 310


,,Het voelt helemaal niet naar om thuis te zijn", had mijn zus gezegd. Warempel, ze had gelijk! Heit oogt vredig, alsof hij diep slaapt. En we hebben wat af gelachen. Heit bezat een bijzonder droge humor die wij als kinderen eveneens in de genen hebben en tal van anekdotes gingen over tafel. Maar ieder heeft ook zijn zwakke momenten. Gelukkig maar. Om Soul-xotica zomaar een week op slot te gooien, daar zie ik vandaag nog geen aanleiding toe. En 20 Years Ago Today sleet ik ook mijn dagen in Jutrijp.

De woensdagen in 1991 vallen qua datum twintig jaar later op zondag. Ja, dan heb ik al de Schijf, dus behandel ik deze kort ervoor of erna. Ik had niet de puf om mijn singlebakjes overhoop te halen, maar eigenlijk verlangde ik vandaag wel naar 'Rosemary'.

Ik heb geen idee uit welk land dit fotohoesje komt, de mijne is de Engelse MCA en dus in neutrale hoes. Bovendien vermeldt deze, alsook het naslagwerk 'Fuzz, Acid And Flowers', 'Rosemary' als a-kant. De flip, een swingende gospel, is echter een stuk gelikter en dus een geschikte hitkandidaat. Hoewel 'Fuzz, Acid And Flowers' van een succesvolle band spreekt, had Peppermint Rainbow geen Amerikaanse hit.

'Rosemary' is een suikerzoet 'dream-psych' liedje in een soep van violen. Arrangeur was Paul Leka, die ook de orkestraties voor The Lemon Pipers verzorgde. Net als die groep is ook Peppermint Rainbow net iets té bubblegum om zich te kunnen meten met de groten der Amerikaanse psychedelica.

Gekocht op een woensdag, bij Sunrise voor vijf gulden. Mijn ouders gaan dat weekend samen weg. Ondermeer om te vieren dat mijn moeder zulke positieve berichten had gekregen na de operatie in maart. We hadden toen voor haar leven gevreesd. Dat weekend staat voor mij synoniem met een paar singles. Die komen morgen of donderdag.

Je moet je plichten wel nakomen. Ik hoor het hem zeggen. Aangezien ik vandaag zou memoreren dat ik een jaar geleden de discipline vond om dagelijks te schrijven én heit het graag zo zou willen, dáárom... morgen maar weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten