zaterdag 1 januari 2011

legendarisch draaierig!


Of ik er naar had uitgekeken? Niet bepaald! Vorig jaar op Nieuwjaarsdag was matig geweest en op Hemelvaartsdag rampzalig. Ach, aan de andere kant, ik had nu al lange tijd geen foute disco gedraaid, dus moest kunnen? Menschen, ik heb in de climax wél extreem fout gedraaid, maar... géén afgezaagde disco! Bovenal had ik de regie, luisterde nauwelijks naar de kastelein en heb geen klachten ontvangen. Nou ja, mijn slot werd niet in dank afgenomen!

Rond de duizend singles ('Heb je er zoveel?', 'Nee. Dit is een tiende'), vijftig elpees en twintig 12"-singles. Ik begon om vijf uur en was pas na drieën klaar. En gaar! Vandaar dat dit bericht pas op zondag wordt geschreven.

Het was niet erg druk, maar des te gezelliger! Mijn 'freewheelen' werd geaccepteerd en dus kon ik doorlopend northern soul tussenvoegen, maar ook hemels mooie muziek kwijt. En was er één, door mij, vergeten nummer dat mijn etmaal kleurde. Zie 2 januari.

Kameraad Sijtze trok om negen uur de jas aan. ,,Morgen weer werken", zei hij. ,,Nee Sijtze, het is zaterdag, je bent morgen vrij". ,,Was het maar waar! Maar je neemt mij niet in de maling!". Hij geloofde me niet eens toen ik de datum en dag op mijn telefoon liet eens, dus hij keek op zijn eigen en toonde me zijn gelukkigste gezicht. Sijtze kon vanochtend uitslapen!

Het was voor mij nog lang geen bedtijd! Na een inkakmoment om half twee gingen alle registers open. Boney M vanwege Bobby, Trio Hellenique, Screaming Jay Hawkins, Napoleon XIV en Olga Lowina. Het inspireerde ook tot mijn slot. Eerst 'Cool Jerk' van The Capitols, toen 'Peanut Duck' van Marsha Gee en 'I Need Your Head' van Hasil Adkins. Die werd niet getrokken. Ik maakte het af met een fragmentje noise van Crank Sturgeon. Nee, blij waren ze niet, maar ik ging uit mijn dak!

Dat in 2011 nog vele van deze fijne draaibeurten mogen volgen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten