zaterdag 15 januari 2011

20 Years Ago Today: 280


Ik ben momenteel in conflict met mezelf. Ik meen maar een herinnering te hebben aan Operation Desert Storm. Ik heb gekeken, maar dat moet 16 januari zijn geweest. Dat was even schrikken, want die herinnering is gelinkt aan 282. Maar nu ben ik het er wel over eens dat ik juist zit. Hoewel? Nee, stop met twijfelen, we gaan gewoon door! Vandaag met nummertje 280: 'I Get A Kick Out Of You' van Gary Shearston.

Het was wel een soort stilte voor de storm, deze woensdag 15 januari. Dat Sunrise vanaf maandag 21 een bak met singles voor vijf gulden per stuk, kon ik toen nog niet weten. En dus kocht ik voor een zuinig guldentje deze single in een neutrale hoes.

Ik had net kennis gemaakt met Cole Porter dankzij het 'Red White And Blue'-album ten bate van aidsonderzoek, waarop hedendaagse artiesten werk van Porter uitvoeren. Van Shearston en diens' versie had ik nimmer gehoord, maar zijn aanwezigheid op het redelijk progressieve Charisma-label gaf hoop. Valse hoop, wel te verstaan!

Ik kan weinig progressiviteit vinden in Shearston bijna toonloze gemurmel, of het moet de vioolsolo zijn. Bij nadere studie blijkt Shearston een gevestigde naam in de Australische folkscene te zijn. In 1972 beproefde hij zijn geluk in Engeland, waar hij twee jaar later deze top tien-hit scoorde. Vervolgsucces bleef uit en in 1989 ging hij weer 'down under'. In ons land behaalde hij de 19e plaats in de Top 40.

Terwijl de Golfcrisis op zijn hoogst was, studeerde ik voor mijn mondeling Duits. O, wat was ik zenuwachtig! Na, voor mijn gevoel, drie minuten viel de docente me in de rede. De tien minuten waren voorbij. In de zomer van 2009 kon ik in Duitsland nauwelijks voorstellen dat ik een 9 voor spraak had gekregen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten