donderdag 20 januari 2011

kold an de knijen!


En we hebben een winnaar! Ik hoop binnenkort de wasmachine uit te loven aan de heer Kallenkoot te Steenwijk. Hij zal het antwoord vast schuldig moeten blijven. Als je het voor elkaar krijgt om 'stot hier u oud ijser' op een bord te schilderen, zal de kennis der literatuur vast tegenvallen... Het antwoord zal ik nimmer vergeten: De Heilige Geest in de kachel. Om aan te geven dat ik in bijna elf jaar Steenwijk mijn woordje mee spreek, fonetisch Stienwieks voor 'koud aan de knieën'. En dat heeft dan weer te maken met mijn klederdracht van gisteren!

Het was rokjesdag. Niet dat ik een rokje droeg, maar het wollen jurkje met leggings eronder was niks minder warm. Wél kocht ik drie rokjes, twee zomerjurkjes (ze zijn nu goedkoop!), twee topjes, een niet-subtiel rose truitje, een kilo beenwarmers, een uiterst irritant cadeautje voor Marianne (een vogel op een tak, als je in de buurt komt, gaat het fluiten!), zo'n zaklamp waarvan de batterij (inbegrepen) drie keer zo duur is dan het apparaat zélf en voor vijf euro een tas vol zijden sjaaltjes bij de Bentex.

Kan niet op? We zijn er nog niet! Maaltijd bij de chinees en 21 singles en dan is de middag Meppel compleet.
* Shirley Bassey- Something
* Pat Boone- A Wonderful Time Up There
* Brainbox- Down Man
* Chubby Checker- She Wants T'Swim
* Don Cherry- To Think You've Chosen Me
* Judy Collins- Both Sides Now
* Eagles- Witchy Woman
* Percy Faith- Theme From A Summer Place
* Roberta Flack- Jesse
* Greatest Show On Earth- Real Cool World
* Hello- New York Groove
* Jimi Hendrix- Hey Joe
* Donna Hightower- Just A Piece Of Bread
* Hobby Horse- Summertime Summertime
* Hot Jumpers- Twist Babaluba Twist
* Max & The Maxies- Tequila
* Jean Francois Michael- Fiori Bianchi Per Te
* Rob De Nijs- Ik
* Donny Osmond- The Twelfth Of Never
* Bonnie St. Claire- Let Me Come Back Home Mama
* Max Woiski- Je Bent Nog Niet Gelukkig
en het losse fotohoesje van 'Seven Jump' van The Sparklings. Samen voor 15 euro!

Donna en Bonnie had ik recent nog gekocht. Door dat vieze gezuip laat mijn korte termijn-geheugen me wel eens in de steek. Jean Francois Michael gaat hem om de instrumentale b-kant, 'Francine' door Les Newstars. Die heb ik al een poos, maar deze is nagelnieuw! Bassey, Collins, Greatest Show On Earth, Hendrix en Hobby Horse zijn vervangers voor mindere exemplaren. De 'Tequila' (over dom zuipen gesproken) is pure cult aus Deutschland!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten