woensdag 5 januari 2011

Sideburner's Blast From The Past: The Bobby Teens


,,Nou, kom maar op met die zomer!". Soul-X en ik kijken verschrikt op van onze typmachines, als Sideburner de redactie binnen stapt. ,,Waar heb jij last van?", zeg ik. ,,Er is dooi op komst en hij heeft het over de zomer". ,,En ik maar denken dat je geen last van de kou hebt met die tochtlatten voor je oren". Houden we het gezellig? ,,Nee". Sideburner laat het van zich af glijden. ,,Het worden de eerste woorden van mijn Blast".

Kom maar op met die zomer! In het Engels prijkte het in april 2004 boven een recensie van een pas verschenen elpee op Diggin4dirt.com. Het ging om 'Cruisin For A Bruisin' van The Bobby Teens, vandaag onderwerp van Sideburner's Blast. De hoes is een zeldzaamheid op Google, vandaar dat ik deze eigen foto flink 'getagged' heb. Is dat ook weer opgelost!

De voorkant bestaat uit stand-ins van de tegengestelde sekse in kleding en pose van de echte Bobby Teens. Aan Tina is alles groot! Borsten, billen, dijen, mond. Het enige dat niet groot is aan Tina is haar zangtalent. En dat kan een probleem zijn als je de leadzangeres bent.

Maar het past! Het past in de rauwe rammelrock'n'roll. De enthousiaste maar niet immer doeltreffende mokerslagen van de enige heer, Russell. Muzikaal hangt het tussen de suikerspindramatiek van The Shangri-Las en het meedogenloze van de vroege The Who, maar steeds met een vette knipoog. 'Where Were You' is een flinke poging, maar, au, wat zingt Tina vlak!

Het is toch meestal 'Van Beukensteyn' zoals een hilarische 'Sweet Nuthins', 'One Night Stand' met zeer bekende openingsriff en vlammend harmonicaspel van Russell, Vanity Six' 'He's So Dull' dat door een baggersloot is gehaald. En alles smaakt naar een knallende koppijn na een feestje in augustus!

For a good time contact The Bobby Teens at Bobbyteens.com. Dat heb ik eenmaal gedaan. Mijn ogen doen nog pijn van de rose achtergrond. En door aanmelding voor de mailinglist raakte mijn mailbox bedolven onder de viezigheid en spam.

Hoewel ik niet van plan was ooit nog eens een garagerock'n'rollplaat te kopen, sluit ik een aankoop van The Bobby Teens niet uit. Want zó hoort rrrawckandrrrowlll te klinken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten