maandag 31 januari 2011

20 Years Ago Today: 284


Als ik niet zo'n perfectionistische (in ieder geval qua blog) zeurpiet was, had niemand het gemerkt. Wie weet hier nu dat ik 284 kocht op 1 februari in plaats van 31 januari? Wie zou zich er druk over maken? Ik dus! Maar ik ben vandaag de hele dag bezig geweest met de voorbereiding van deze en de Schijnwerper (deze week rondom Agua De Annique en The Gathering), een alternatief heb ik zo snel niet voor handen en dus vandaag in plaats van morgen: Nummer 284 in combinatie met een haatdraaier!

Op 1 februari 1991 was het exact vier jaar geleden dat 'Livin' On A Prayer' op zijn hoogste plek stond, nummer 2 achter 'Showing Out' van Mel & Kim. Maar in zijn korte leven was Bon Jovi zijn fotohoes al kwijt geraakt. De gevraagde gulden was dik betaald.

Het mag opmerkelijk heten dat ik nog zoveel heb van Bon Jovi, hoewel ik het nooit veel soeps heb gevonden. 'You Give Love A Bad Name' heb ik een beetje 'geleend' van één van mijn trouwste volgers (sorry broer), 'Wanted Dead Or Alive' en 'Blaze Of Glory' komen uit het Sneker café De Koopermolen en in Engeland kocht ik twee exclusieve jukebox-persingen van 'Always' en 'Bed Of Roses'.

Tweede kerstdag 2004 draai ik in het pas geopende Classics, waar ik op zondag Rockclassics draai. De vaart zit er goed in met 'Thunderstruck' van AC/DC, als een klant om 'Bed Of Roses' vraagt. Ik ben hem een klein beetje vergeten. Van ome Ron, de baas, moet ik meteen verzoekjes draaien, ook al levert het een overgang van niets op. En zo volgt die dweil, traag als stroop, op AC/DC. En ja, wat draai je erna?

De aanvrager vertelt later de reden van zijn verzoek. Ja, dat kende ik al. Jacco. Notoir horecapersoon. Aan beide zijden van de bar. Onderdeel van een clubje. Feestje hier, pilletje daar, shotje zus en snuifje zo. Het 'live fast, die young'-principe en dat deed Jacco! Volgens mij heeft hij zichzelf kapot gereden. Maar goed, zijn begrafenis werd druk bezocht en zijn favoriete nummer werd gedraaid: 'Bed Of Roses' van Bon Jovi.

Sindsdien zit de halve Steenwijker horeca te treuren bij dit nummer en ligt mijn set aan duigen. O ja, nog een verzoekje aan mijn dierbaren: Mocht ik plotseling komen te overlijden, willen jullie dan alstjeblieft niet bij wijze van eerbetoon mijn naam op de deur van de plee schrijven?

Eenmaal met de billen op de bril lees je op menig deur iets in de trant van 'Jacco R.I.P.'...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten