maandag 3 januari 2011

20 years ago today: 277


,,Alweer?". Soul-X raakte in de stress. ,,Dit is al het derde bericht dat ik in 24 uren schrijf!". ,,Niet emmeren", zei ik. ,,Nog eentje voor vandaag. Morgen ben je vrij". Haaa-tsj... Ja, morgen een hoesbui omdat ik aan mijn verplichting op Golden Beat Years moet voldoen. Vandaag de aftrap van een nieuwe serie. In 20 Years Ago Today blik ik, ongeveer, twintig jaar later terug op de singles die ik in 1991 heb gekocht. En vandaag is het exact twintig jaar geleden dat 'Someday' van Ricky Nelson (1958) bij me kwam wonen.

Donderdag 3 januari 1991. Een zonnige dag met desondanks en gure stevige wind. Dat belet de 15-jarige Gerrit uit Jutrijp niet om op de fiets te stappen en naar Joure te gaan. Ik had een paar weken ervoor een antiekwinkel ontdekt. Daar verkochten ze singles voor 3,50 gulden, een héél bedrag toen! Losse fotohoesjes waren een daalder. Ricky Nelson had natuurlijk geen fotohoes, dat was in 1958 nog lang niet gangbaar voor singles.

Hoewel? Ik had hier een paar weken ervoor 'Hello Mary Lou' gekocht en de overige singles waren eveneens van rond 1961. 'Someday' was een Amerikaanse hit uit 1958, maar ik vermoed dat deze single in Nederland ook in 1961 of 1962 is uitgebracht. Op de flip staat Ricky's versie van de evergreen 'It's All In The Game'. Dat is mijn meest gedraaide kant geweest. Verleden tijd, want misschien al 18 jaar geleden?

Ter illustratie een albumhoes van Nelson uit die tijd. Omdat januari een rustige maand was met singles, zal ik een volgende keer een karakterschets van die vijftienjarige puistemans geven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten