vrijdag 28 januari 2011

20 Years Ago Today: 283


Op Golden Beat Years wordt sinds september wekelijks de Quinto gespeeld. Vijf fragmenten van één liedje, aan de deelnemers de opdracht de artiesten erbij te zoeken. Daar hebben we een week voor. Deze week draait het om vijf zangeressen die 'Over The Rainbow' hebben opgenomen. Afgelopen week had ik voor het eerst nul goed, toen ging het om 'Not Fade Away', maar dat had deels te maken met het malleur met de telefoon. Deze week ga ik er al eentje goed hebben? Het is een competitie, maar voor het eremetaal kom ik niet meer in aanmerking. Het is bovenal leuk en leerzaam!

Neem nu 'Don't Make Promises' van Tim Hardin. Van hem zijn 'Hang On To A Dream' en 'Reason To Believe' véél bekender, toch sloeg ik steil achterover toen ik twee weken geleden ontdekte hoeveel bekende artiesten het nummer hadden opgenomen. Hetzelfde gold voor 'Do You Believe In Magic' van The Lovin' Spoonful, onderwerp van één van de eerste Quinto's.

'Do You Believe In Magic', in Nederland werd het geeneens een hit, niet voor Spoonful, maar evenmin voor Shaun Cassidy om zomaar iemand te noemen. Wél in Amerika en daar vertegenwoordigde The Lovin' Spoonful een nieuwe lichting in de folkrock. En dus nam iedereen, van de 'Younger Generation' (waarover John Sebastian later schreef) tot gevestigde crooners deze en 'You Didn't Have To Be So Nice' op. Deze hits vormen samen de single die ik op zaterdag 26 januari 1991 kocht.

Hoewel de single begin 1966 een warm onthaal kreeg in kringen van de Hitweek, moesten we wachten tot in juni 'Daydream' uitkwam. Een jaar later had de groep vijf Top 20-hits gehad in ons land en daar kwam niks meer bij. John Sebastian had zich al meer toegelegd op soundtracks, ondermeer 'You're A Big Boy Now' en 'What's Up Tiger Lily' en verliet in 1968 de groep, die nog een jaartje nodig had om dood te bloeden.

De Duitse Kama Sutra-single heeft vast een fotohoes gehad. De mijne is verpakt in een neutrale hoes, de fotohoes is op Google onvindbaar. Daarom bij hoge uitzondering de hoes van de gelijknamige elpee? Maar dan blijkt Peter ineens tóch de hoes te hebben, waarvoor mijn dank!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten