dinsdag 12 april 2022

Verticaal vijf letters: Dinsdag 12 april


Het internet werkt weer sinds tien minuten. Niet dat ik daar vanavond nog heel veel plezier aan ga beleven want het is inmiddels half vier en ik zal straks weer het nachtverblijf moeten opzoeken. In de 'Singles round-up' schrijf ik dat er niet zoveel is te vertellen over de buitenactiviteit van vanmiddag. Al helemaal niet als ik geen internet heb want het kan wellicht aardig zijn om straatnamen te noemen? Het is ongeveer half vijf als ik de deur uit loop. Ik ben uiterst voorzichtig met zomerse temperaturen in maanden met een 'r' in de naam en dus trek ik een trainingsvest aan over mijn t-shirt. Ook handig om camera en rookwaar in mee te nemen. De camera gaat mee omdat ik nodig weer eens een nieuw profielfoto nodig heb voor Facebook en wellicht kan ik een leuk plekje in de natuur vinden? Ik doe twee pogingen. De eerste is vlak buiten Uffelte en onderweg naar het bos. Links in het land is een pompsysteem gemaakt welke op de plek wordt gehouden door een paar heipalen. Deze zijn aan de bovenkant vlak en dus kan ik daar de camera op zetten. Zelfontspanner gebruiken en snel positie in nemen en 'klik'. Het regent nu al 'likes' op Facebook en dus kan ik stellen dat de foto is gelukt?

Wat zal ik eens gaan lopen? Op het plein sta ik al te dralen: Links of rechts? Rechtsaf om meteen tweemaal linksaf te gaan en even verderop weer links. Met andere woorden: Het eerste stukje loop ik even 'om'. De Dwarsweg en de Woerthe rond om uiteindelijk toch weer uit te komen op de Dorpsstraat. Ik heb intussen een paar scenario's doorgenomen. Naar de Weg Achter De Es, langs De Blauwe Haan en dan de Winkelsteeg terug? Dat klinkt als een plan totdat ik ontdek dat ik dit een paar weken geleden al eens heb gedaan tijdens een storm. De wind is oostelijk en eigenlijk heb ik niet zoveel zin om met mijn kop tegen de wind in te gaan. Er staat nauwelijks wind maar het kan verraderlijk zijn in maart en april. Ziek in bed liggen is het laatste waar ik momenteel op zit te wachten. Waarom zou ik trouwens ook het oosten in willen? Ik kan ook richting Holtinge lopen! Als de Weg Achter De Es in beeld komt, heb ik dat besluit al genomen. Ik loop door tot de Studentenkampweg en ga parallel aan het fietspad over de Hunebeddenweg. Ik ga een paadje links het bos in en weet al waar ik ga uitkomen. Ook daar doe ik nog een poging tot een foto maar dat mislukt jammerlijk.

Ik kom uit bij het bankje aan het Leemkuilenpad. Daar ga ik even zitten voor een sigaartje. Ik heb alle tijd! Het is pas half zes geweest en hoef pas om zeven uur thuis te zijn voor de uitzending. Bij het bordje van Holtinge ga ik rechtsaf de Studentenkampweg op totdat deze eindigt op de Kolonieweg. De Studentenkampweg is vele kilometers lang want deze loopt van de Kolonieweg in Havelte tot aan Wapserveen. Ik heb het net even uitgerekend: Het is vijf kilometer van begin tot einde. Dat lijkt mee te vallen maar je zit dan wel vijf kilometer in de rimboe met niet meer dan tien huizen. Bij de Kolonieweg steek ik over en ga rechtdoor het bos in. Ik kom uit bij de zandheuvel en dan moet het gesneden koek zijn? Ik ben blij dat ik onderweg nog een paal met een kaartje tegenkom. Ik was, hoe dan ook, wel thuis gekomen maar ik begin dorst te krijgen en wil dus wel de kortste weg terug. Het kaartje stuurt me de juiste kant uit en ik ben even na zes uur thuis. April doet wat die wil. Een jaar en een dag geleden heb ik eveneens gelopen en toen heb ik de winterjas aan gehad en heb ik natte sneeuw gehad onderweg. Nu komt de nattigheid vooral vanonder mijn oksels vandaan want het vest is bijna een beetje té warm in het bos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten