zondag 17 april 2022

Poging tot diagonaal zeven letters: Zondag 17 april


Het is meer dan een week geleden dat ik het ambitieuze plan voor Paasmaandag heb bedacht. Er is een demonstratie gepland in Amsterdam en het lijkt alsof ik eindelijk eens van de partij kan zijn. De zondag ben ik vaak uitgeteld en bovendien kan ik nu weer vrij reizen met de trein. Het is als met die mop van de twee Belgen want ook ik ga niet. Ik heb al sinds vorige week wat rare pijntjes in mijn benen. Ik weet niet precies waar het vandaan komt. Gelukkig speelt het tijdens het werk niet echt op hoewel ik gisteren tijdens het werk niet vooruit te branden was. Vanmiddag ben ik goed gemutst en stap op de fiets. Ik heb wel enkele plannen, maar... al na een paar kilometer voelt het dat ik hier niet verstandig aan doe. Ben ik veeleisend? Dat weet ik niet, maar tochtjes beneden de twintig kilometer doen er voor mij niet toe. Ik denk dat ik er vanmiddag ruim onder ben gebleven, maar helaas... het gaat niet. Als ik thuiskom, ben ik bekaf en ga even in de horizontale ruststand. Bij het ontwaken, voel ik me nog steeds niet fit en ook nu doen de benen nog pijn. Dat gaat dus niet naar Amsterdam! Ik moest morgenmiddag maar proberen een eindje te wandelen in het bos, dat lijkt me op dit moment veel verstandiger.

De wind is zuidoostelijk en dat bepaalt meteen de richting die ik uit wil. Hoewel het geen storm waait, vind ik het doorgaans lekker om terug wind in de rug te hebben. Dat heeft me in de vakantie van 2019 eens flink te pakken gehad. Ook toen wilde ik de heenreis tegenwind hebben. Het was de warmste dag van de vakantie en dat merkte ik toen ik wind in de rug had. De vorige dag had ik nog zijwind en dat hield het koel. Nu zweette ik al bij de geringste inspanning. Vanmiddag wil ik eveneens wind in de rug hebben als ik terug fiets en dus richt ik mijn pijlen op Echten en Hoogeveen. Dat gaat dus eerst dwars door Uffelte en om Rheebruggen heen naar Ansen. Bij binnenkomst in Ruinen meteen linksaf naar het buurtschap Engeland. Als ik daar rechts en links ga, ga ik richting Pesse. Dat heb ik wel vaker gefietst. Ik ben benieuwd waar ik kom als ik linksaf ga. Eigenlijk heb ik me dat wel kunnen bedenken, maar goed... Ik kom inderdaad uit in de Anserdennen bij de schaapskooi. Ik heb nog snel broodjes en een flesje cola in mijn tas gestopt toen ik van huis ben gefietst en eigenlijk heb ik best wel zin in een drankje. Ik ga zitten op een bankje en kijk het heideveld over. Het zou logisch zijn dit nu over te steken en naar de radiotelescoop te gaan. Vanuit daar via Lhee naar Dwingeloo. Dat is allemaal gesneden koek voor mij en ik merk pas hoe moe mijn benen zijn als ik ga zitten. Na een bolletje en een paar slokken cola heb ik het besluit genomen. Ik ga niet het heideveld over maar volg het fietspad door de Anserdennen naar Ansen. Jammer, maar helaas.

Ik passeer nog wel de vennetjes en omdat ik de camera in de zak heb gestoken, kan ik nog wel een prentje maken. Op 19 september 2009 zit ik hier te 'picknicken' met een slaatje en een thermoskan thee en maak ik het plan om de volgende dag naar Grolloo te fietsen. Nu ga ik even van de fiets om snel een plaatje te schieten. Dan terug op de fiets en via Ansen en Rheebruggen weer naar Uffelte. Menigeen noemt het een blokje om, voor mij is het nét niet de moeite waard voor een bericht. Toch loop ik een flink aantal berichten achter en kan Soul-xotica deze wel gebruiken. Wellicht morgen een verhaaltje over een wandeling?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten