donderdag 21 april 2022

Diagonaal zeven letters: Donderdag 21 april


Heb ik het vorige week of afgelopen weekend ergens genoemd in een bericht? Ik denk het van wel. Een week geleden besluit ik enigszins laat op de donderdagmiddag dat ik bij de kringloopzaken in Dwingeloo wil kijken. Ik ben op tijd voor 'De Siepel' maar deze heeft slechts twee singles liggen. De 'nieuwe' kringloop heeft de deur alweer gesloten als ik arriveer. De platenzaak van Bart heeft wel borden buiten staan dat hij open is, maar de deur zit op slot. Vanmiddag ben ik vlug bereid. Ik neem thuis expres twee kopjes koffie en beloof mezelf dat ik een bakje in Dwingeloo mag halen als ik dat wil. De wind is oostelijk en het is vrij aangenaam weer. Ik heb niet veel meer aan als een t-shirt en een trainingsvest en heb het geen seconde koud gehad of mezelf kapot lopen zweten. Ik fiets vrij rechtstreeks naar Dwingeloo. Ik ben op tijd voor de kringloop maar qua platen is dit verspilde moeite. Bart heeft niet eens de borden buiten staan en dus wordt het vandaag niets met de platen. Ik besluit maar even naar de Albert Heijn te gaan. Een pakje karnemelk, een beker ijskoffie, lekkere koekjes en twee maatjes haring met uitjes in een plastic verpakking. De laatste moet uiteraard snel worden gegeten maar daarvoor zoek ik liever een bankje uit in het bos. Terwijl ik richting het planetarium fiets en ik het weer in ogenschouw neem, ontwikkelen de plannen zich snel. Ik moest maar richting Lhee en het Commissaris Cramerpad. In de buurt van Lhee vind ik een geschikt bankje en eet daar de haring en drink de ijskoffie. Ik heb geen plannen, maar dan opnieuw... ik heb een zee van tijd!

Het Commissaris Cramerpad is een paar jaar geleden verkozen tot mooiste fietspad van Drenthe. Ik kom er graag. Eigenlijk loopt het pad in verschillende delen en reikt van Echten tot Spier. Ik fiets meestal het stuk van Spier tot Kraloo en het volgende stuk naar Ruinen. Ditmaal pak ik in eerste instantie het stuk tot Kraloo. Ik heb eigenlijk wel zin om even door Pesse en wellicht een stukje Spaarbankbos mee te pakken. Na Pesse zit ik echter al snel parallel aan de snelweg richting Hoogeveen en dat vind ik niet een heel bijzonder stuk. Ik zie dat het rechtsaf gaat richting Ruinen en Gijsselte. Daar maak ik gebruik van en dan...? Dan zit ik opeens op een stuk Commissaris Cramerpad dat ik heel lang niet heb gefietst. Ofwel: Ik ben hier tien tot vijftien jaar geleden wel eens geweest, maar ik heb het nooit bewust ervaren als het Commissaris Cramerpad. Ik heb de telefoon thuis gelaten en heb geen benul van tijd hoewel ik naar de radioshow luister van afgelopen zondag. In de buurt van Gijsselte wil ik nog wel een stuk Cramerpad nemen. Vooral dit stuk herken ik wel een beetje hoewel ik in geen jaren hier ben geweest. Bij een vennetje staat een bankje en daar neem ik de karnemelk en de laatste koekjes tot mij.

Intussen is de zon helemaal verdwenen maar koud zal het niet worden. Ik raak Echten bijna aan en besluit dan maar koers te zetten naar Ruinen. Via Ansen en Rheebruggen gaat de weg terug naar Uffelte en ik ben om klokslag zeven uur thuis. Volgens mij ben ik om drie uur van huis gegaan. Ik heb een beetje ruzie met de routeplanner vandaag maar schat dat ik vandaag toch wel veertig of vijftig kilometer heb gefietst. Het fototoestel is thuis gebleven en dus leen ik een foto van het internet. Het is een beeld van het Commissaris Cramerpad ten tijde van de verkiezing. Ik vermoed dat dit aan de kant van Spier en Lhee is. Ik ben daar vanmiddag niet geweest en ben een paar kilometer verderop het pad op gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten