donderdag 30 juni 2011

tussen wal en kapitein


Wat ik een jaar geleden heb geschreven? Wat ik een maand geleden heb geschreven? In het normale leven valt het wel mee, maar op Soul-xotica blijk ik last te hebben van een slecht kortetermijngeheugen. Vanmiddag deed ik voorbereiding voor de Eindstreep en wat denk je? Ruim een uur! Ik heb de berichten van vorig jaar juni gespeld. En genoten! Deze schrijver heeft een gouden toekomst, daar durf ik om te wedden!

Perfectionistisch? Nee, dat niet. Wel heb ik de nodige zelfkritiek. Soms denk ik na publicatie, morgen is het oud papier. Mijn 'fans', en die heb ik zonder gekheid, maakt het niet uit of ik een goede of slechte dag heb. Waar wil ik naartoe? Ik vind dat ik in juni 2010 de juiste draai had te pakken. Ik zou bijna willen oproepen om nog eens het archief in te gaan. Een jaar na de eerste Eindstreep doe ik deze later vanavond. Eerst even inhalen...

Ter voorbereiding op het radioprogramma spit ik de leuke informatieve site van Hinckley Soul Club door. En vanmiddag ging ik met een greep uit de playlists van de nationale northern soul-clubs in het Engeland van de midden jaren zeventig. Eentje daarvan was een favoriet in The Catacombs in Wolverhampton. Qua capaciteit en verbeelding zijn The Torch in Stoke-on-Trent, The Twisted Wheel in Manchester, The Casino in Wigan en The Blackpool Mecca de plaatsen waar het gebeurd. Maar in 'The Cat', een bovenzaaltje, worden de toekomstige northern soul-classics voor het eerst opgelegd!

'Panic' is een b-kantje van Reparata & The Delrons en zo gezegd een favoriet in Wolverhampton. Het is inderdaad het meest vlotte nummer uit het oeuvre van het trio, maar ikzelf zou hem niet heel prominent in mijn set opnemen. Maar dan 'Captain Of Your Ship'. Tja, ook al geen dansvloerkneiter, maar wél leuk. 'Weather Forecast' dan? Leuke effecten, maar té traag.

Reparata & The Delrons bestond al jaren en had al verscheidene Reparata's gehad toen ze in 1968 hun wereldhit scoorden. Toen ik twee jaar oud was en hoogblonde krullen had, dachten mensen op de camping dat ik een meisje was. Zou Toom Toom hetzelfde zijn overkomen? Terwijl hij in de rest van de wereld een 'little boy' was, wisten ze in Heemstede dat hij een 'litte girl' was...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten