zaterdag 11 juni 2011

20 Years Ago Today: 378


Excuses voor het minimale hoesje. Blijkbaar voelt niemand zich geroepen om een duidelijke scan van de NEDERLANDSE hoes van 'Am I A Dreamer' het wereldwijde rag op te sturen. Dit oogt meer als een elpeehoes, maar dezelfde foto en layout werd eveneens voor die single gebruikt. Vergeef me, maar ik had geen zin om mijn eigen hoes op de gevoelige plaat vast te leggen, dat doe ik hooguit met échte exclusieve dingen. Gekocht op dinsdag 11 juni, des avonds kreeg ik het zwaar bevochten (?) papiertje uitgereikt. Dag LEAO!

Hadden we niet een 'cliffhanger' voor vandaag? Hoe kan het bestaan dat een ongemotiveerde leerling die zich niet heeft ingespannen voor de écht belangrijke handelsvakken toch zomaar eventjes slaagt? Een paar weken geleden memoreerde ik het examen voor het vak Handelsadministratie. Schriftelijke vraag 1 had ik goed. Maakt een 3? Vraag 2 had ik gegokt. Indien goed, totaal 4,5? Vraag 3 en 4, grootboekrekeningen, niks ingevuld! Nul punten? Mijn cijferlijst geeft een 6,5 als eindscore. Bestaat niet!!!

Een week later, het ANP-bulletin van 13.00 uur: 'Bij sommige opleidingen is een fout opgetreden bij de examens. Voor het vak handelsadministratie is een verkeerde beoordeling gebruikt. Reeds uitgegeven diploma's kunnen niet worden terug genomen...'. Een uur later heeft het al geen nieuwswaarde meer... Ik was niet met glans geslaagd. Als de beoordeling goed was gebeurd, dan had IK gehangen in plaats van de schooltas!

In 1991 en daaromtrent moet een gedenkwaardige dag gevierd worden met een single. In dit geval is het 'Am I A Dreamer' van Kelly Groucutt uit 1982. Een naam die weinigen iets zal zeggen, mits je erg 'into' Electric Light Orchestra bent. Michael Groucutt was van 1974 tot en met 1983 bassist en plaatsvervangend leadzanger van die formatie. Omdat er meerdere Michael's waren en alle derivaten al waren vergeven, koos hij voor Kelly. Ze hadden hem zo genoemd op school. Hoogst ongebruikelijk maakte RCA gebruik van de connectie met ELO om zijn eerste soloplaat aan de man te brengen. Als de gebezigde muziek het nog niet had verklapt...

Groucutt was allesbehalve een dromer! Hij vocht in 1983 zijn bandmaatjes aan over niet uitbetaalde royalties. Hij won en kreeg 300.000 Britse ponden. ELO barstte in 1986 en hoewel Jeff Lynne het geluid bleef gebruiken voor ondermeer Tom Petty en 'Free As A Bird' van The Beatles, zette Groucutt in 1991 de naam voort in Orkestra ('Fly Away'), ELO Part II en The Orchestra. Hij overleed in 2009 aan een hartaanval, 63 jaar oud.

Na afloop van de uitreiking loop ik met mijn ouders en zus naar de auto. Ik word gefeliciteerd door een knap blond meisje en haar vriend. Ik weet me geen houding te vinden. In de auto vraagt Willemien.
,,Wie was dat leuke meisje?".
,,Ach... zomaar een vriendin", stamel ik. Understatement! Zomaar een vriendin? Hoewel ik Regina Visser in 20 jaar niet heb gezien, komt ze maandag met haar vriendin Sonja langs op Soul-xotica. Ik verheug me er nu al op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten