zaterdag 18 juni 2011

leuk voor 'm!


Ik ben vandaag naar de jaarlijkse forummeeting cq muziekvriendenbijeenkomst van Golden Beat Years in Zutphen geweest. Die laatste titel hoort zo, omdat je niet persé lid van Golden Beat Years hoeft te zijn. Ik was er vorig jaar ook in die hoedanigheid en werd pas een paar weken later lid. Wat doe je zoal op een forummeeting? Natuurlijk bijkletsen onder genot van, kwis spelen en... met enkelen plaatjes uitwisselen!

Na één van de spaarzame avondjes uit, lag ik op een zaterdagochtend nog van mijn rust te genieten toen de telefoon overging. Medepunkfluitist Albert stond 'live' op een platenbeurs voor een bak soul-singles met een Ric Tic voor weinig in zijn handen. Of ik er belangstelling voor had? Maar natuurlijk! Voor een Ric Tic altijd!

In northern soul-kringen is Ric Tic een magische naam. Het is een klein onafhankelijk label uit de jaren zestig dat nogal op Tamla Motown geënte soul voortbracht. Natuurlijk heeft zoiets geen fotohoes, vandaar het label dat mijn hartje sneller doet kloppen.

'You Gave Me Something' is een midtempo ding, een beetje Temptations-anno-1966. De flip met de ingewikkelde titel is ietsje sneller. Bovendien heeft 'Romeo And Juliet's "I Don't Wanna Live Without You" (Play)' (dit is de volledige titel) een offbeat refreintje. Ik zal nog even moeten leren hem in te passen, maar het is een fijne aanwinst!

Albert bleek de meegebrachte Thérèse Steinmetz-single nog niet te hebben, maar van de andere viel zijn mond wagenwijd open. Ik wist niet goed wat ik met 'Madeira My Dear' van The Limeliters aanmoest. Volgens Albert was Pierre Kartner bassist en Dimitri Van Toren zanger en is de single een absoluut unicum. Het is hem van harte gegund!

Iemand had ook nog een tas verzamelelpees meegenomen. Ik heb daar 'Beat Discothek No. 1' (Decca'69, o.a. The Flirtations) en '20 Chartstoppers' (Salem'71, o.a. Magic Lanterns en James Brown) uit meegenomen. Albert maakte me verder blij met 'Home Cookin' van Junior Walker (Tamla Motown'69).

Mijn slagen in de popkwis werd beloond met 'Looking Back' van John Mayall op cd. Ons team werd tweede, in een duo met Hetty in de finale eindigde ik als derde. Ik feliciteer bij deze dan ook regelmatig bezoeker Frans. Je was écht té sterk voor mij!

Wanklankjes? Ach, Little Jack met zijn karaokebanden mag van mij volgend jaar thuis blijven. En was de barbecue te karig voor achttien euro. Verder een uiterst geslaagde middag, waarbij ik ook niet mag vergeten om Jan Kleine te bedanken voor zijn inbreng in ons team!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten