woensdag 8 juni 2011

20 Years Ago Today: 362-377


Zoals ik gisteren al schreef, zijn de festiviteiten rondom het 450e bericht (deze!) te verwaarlozen. Wel heb ik een feestweek in gedachten rond bericht 500, eind juli, en zal jullie daar binnenkort over inlichten. 'The day after'... Ik drink dan nog niet, dus geen hoofdpijn. 's Avonds is er concours in de Sneker sporthal. Want had ik al verteld dat ik óók geslaagd ben voor muziekdiploma B? Bij 384 ga ik eens stilstaan bij de vroege carriére op tuba. 's Middags waan ik me de grootverbruiker op de vlooienmarkt in de Veemarkthal. Twee elpees: 'The Moody Blues Story' en 'Demons And Wizards' van Uriah Heep. Maar natuurlijk gaat het om de singles.

362 I Think I Love You-Partridge Family
De maxi-single uit 1972 in een puike staat. Tot mijn grote vreugde kreeg de single in 2001 een cultstatus in De Karre. Blijft een lekker nummer!
363 Jackie Blue-Ozark Mountain Daredevils
Deze 'southern rockers' konden wel heavy zijn, maar worden vooral herinnerd door deze pure popsong.
364 Not Fade Away-Rolling Stones
Zat verstopt in het hoesje van 'Look Out, Here I Come' van Billy Jones. Één van de weinige liedjes die 47 jaar later nog steeds 'poepruig' klinkt. Ik dank Albert voor het woord!
365 You Can Get It If You Really Want-Desmond Dekker
Een behoorlijke aanslag op de naald...
366 The Witch's Promise-Jethro Tull
Zie vrijdag 27 mei 2011.
367 Jelly Jungle-Lemon Pipers
In 1991 is dat een Amerikaanse persing in een plastic hoesje. Een scheurtje veroorzaakt een gezellige tik. Bijna 20 jaar later koop ik hem in bovenstaande hoes mét foutje. Hoes vermeldt 'Jolly Jungle'...
368 I Will Survive-Gloria Gaynor
Hoewel de hoofdmoot jaren zestig is, droom ik nog stiekem van een drive-in-show. Tja, dan kan je niet zonder de geheide discokneiters. Anno 2011 is het een haatdraaier...
369 For What It's Worth-Sergio Mendes & Brasil '66
Voor wat het waard is, heb ik immer een zwak voor Sergio Mendes. Ook al verkracht hij Stephen Stills' klassieker. Dit is je reinste muzak!
370 If We Try-Don McLean
Ja, ik heb in 1991 een aantal idolen van wie ik nu niks meer lust. Dit is overigens een in Duitsland uitgegeven single uit 1973.
371 I'm The Leader Of The Gang-Gary Glitter
Stond u in 1973 te dansen op dit nummer in Vat 69 in Leeuwarden? Gefeliciteerd, dit is dé single van de eerste Friese discjockey Sierk Goedemoed. Maar waar die op zijn andere platen erg zuinig was, is deze iets kromgetrokken.
372 Thanks-J. Vincent Edward
De grootste hit van de pretletter van 334.
373 Breakfast In America-Supertramp
Hoewel deze slechts twaalf jaar oud is, heeft die reeds een zwaar leven achter de rug!
374 The House Of The Rising Sun-Frijid Pink
Hoe kan het dat sommige platen totaal vergeten zijn, terwijl ze toch in de Top 5 hebben gestaan? Voor Frijid Pink en andere 'wezen' is er al 450 berichten lang Soul-xotica...
375 Feelin' Allright-Traffic
De band krijgt hier regelmatig applaus, hoewel dit nummer de laatste stuiptrekking van Dave Mason met de band is. En zijn allerbeste!
376 Mull Of Kintyre-Wings
Een Engelse cover van 'Stienwieker Toren' van Gerard Rutger Buisman! Of...? Hoe dan ook, ik heb een dealerschap verkregen en dat komt door dit exemplaar. Volledig uit het lood, kwam ik pas zes exemplaren later erachter dat ik hem inmiddels beter had...
377 Living Without You-Manfred Mann
Uit 1971, Manfred en Mike Hugg zijn de enige vaste krachten. Mann demonstreert zijn kunsten op de Moog met deze krachtige cover van Randy Newman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten