maandag 6 juni 2011

20 Years Ago Today: 355-360


Ik ben de idioot die een kaartenbak heeft bijgehouden en dus de exacte datum van aankoop weet. Dat is voor jullie niet te controleren. Soms ben ik een dag eerder, soms wat later. De woensdagen van 1991 vallen als datum dit jaar op zondag, dus daarmee moeten we al creatief zijn. Het zou dus niemand zijn opgevallen dat ik 355 op dezelfde dag als 354 heb gekocht. Maar door het nu op te biechten, geef ik tevens ruimte aan een nagekomen bericht van zaterdag...

Ik heb gistermiddag de elpees van zaterdag beluisterd en ontdekte toen dat in de hoes van 'El Pea' een derde verdwaalde schijf zat. Het betreft 'Welcome The Rock People' (CBS'72). Een sampler met ondermeer een Engelstalig nummer van Czeslaw Niemen, maar ook 'Hallelujah' van Sweathog. Leuk voor de heb!

Aan 355 had ik zaterdag een bericht willen wijden, maar toen kwam Emmeloord tussendoor. En vandaag 20 jaar geleden was de eerste van drie dagen op rij dat ik singles kocht, dus kon ik hem niet anders meer kwijt. Het gaat om 'Chance For A Lifetime' van Kayak. Ik wil nog eens de begintijd en hun verblijf in Paasloo nader onderzoeken, dus daar komt ooit nog een bericht over...

Op donderdag 6 juni 1991 fiets ik andermaal naar Heerenveen, ditmaal ook voor kringloopwinkel De Lege Knip en de boedelhal aan de Gedempte Molenwijk. De laatste heeft tienduizenden singles, ongesorteerd en met eenheidsprijzen. Mét hoesje 2 gulden, zonder 50 cent minder.

De eerste die ik opduik is 'Nothing Is Real Here' van de Leeuwarder groep Pugh's Place. Deze single uit 1970 werd geproduceerd door Boudewijn De Groot. Qua stijl zit die dichtbij Spooky Tooth en Traffic. Maar ook 357, 358 en 359 komen hier vandaan. Ik heb het twintig jaar moeten doen met een stevig genoten 'Everybody's Talkin' van Nilsson, totdat ik eergisteren een beter exemplaar mét fotohoes tegen kwam.

Nummer 358 is 'Time To Kill' van The Band en 359 'Mighty Quinn' van Manfred Mann. Alle vier zonder hoesjes, want ik moet immers op de kleintjes letten...

Bij Sunshine Records 'scoor' ik 'Geitenwollensokkenrockers' van de Nederlandstalige hardrockband Vandale. Een leuke novelty, maar meer ook niet!

Zijn dit ze dan? Niet helemaal. Bij De Lege Knip koop ik nog 'Feel The Love' van 10CC, maar vind deze bij thuiskomst tegenvallen. Pas in september of oktober haal ik de hand over het hart en schrijf hem alsnog in. Die komen we dus opnieuw tegen, maar dan met een hoger nummer.

Morgen vieren we in 1991 een feestje, woensdag in 2011 eveneens eentje. Bovendien is dit de eerste van vier 20YAT's van deze week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten