woensdag 15 juni 2011

20 Years Ago Today: 379-384


Eigenlijk had het deze week dag aan dag 20YAT moeten zijn, maar het is pijnlijk op het moment. Niet één, maar maar liefst drie haatdraaiers in een week. En zo vat ik de aankopen van twintig jaar geleden samen in één bericht. Ik had eerder beloofd bij 384 iets te vertellen over mijn kunsten op de tuba, die houden jullie tegoed. Het bericht, niet de kunsten... Ik ga die haatdraaiers er even snel doorheen 'jassen'. Met tweeëneenhalve parel op de koop toe!

Dat ene halfje is meteen 379, een nummer 1-hit uit mijn geboortejaar: 'Shame Shame Shame' van Shirley & Company. Het fijne hieraan is dat je kan horen dat het een gedupliceerde opname is, het klinkt als een cassette op vinyl. En een lekker aanstekelijk ding natuurlijk.

Nee, ik hoef geen foto van Bea Erich. Ik heb haar nooit gekend en weet alleen dat ze in de vroege jaren zeventig in Leeuwarden woonde en van 'hard en progressief' hield. Haar andere singles van Deep Purple, Golden Earring, Yes, Earth & Fire en Atomic Rooster staan nog even in de vijf guldenbak voordat ze naar Jutrijp verhuizen. 'The Witch' van The Rattles is per ongeluk in de guldenbak gevallen. Waarschijnlijk omdat die geen fotohoes heeft. Prima prijs voor een grappige novelty!

Op zaterdag 15 juni 1991 is de jaarlijkse rommelmarkt op de Overkluizing in IJlst. Qua singles een vangst van 2: 'YMCA' en 'In The Navy' van de dorpsmensen. Op elpee vind ik 'Milk And Honey' van John Lennon & Yoko Ono, 'Live Convention' van Fairport Convention en 'Little Miss Dynamite' van een rockende Brenda Lee.

Van 383 krijg ik al twintig jaar een dosis goede luim: 'Cracklin' Rosie' van Neil Diamond. Als ik die even in gedachten neem, worstel ik mezelf fluitend door 384. Dat is die draak van Keith West. Conclusie: Ik heb het niet op kinderkoortjes. Een kinderstem streelt allerminst mijn trommelvliezen. Terwijl je zoveel andere leuke dingen met kinderen kan doen... Wat zei je? Nee, dat is een grapje! Had ik al eens verteld dat mijn 'noise'-pseudoniem Cilf een dertienmin-uitvoering van een 'milf' is? Ook een grapje...

Nou, wegens enorm succes geprolongeerd, morgen weer een leuke plaat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten