woensdag 28 april 2010

tien voor single, twee na elpee


Vanochtend onder de douche realiseerde ik me opeens dat ik over vijftien jaar op deze plaats zorgen mag maken over een pop in de tuin en pamfletten door de buurt om vooral driemaal te claxoneren. En dat ik over tien jaar ALLE vergaarde singles ga draaien. Mag ik gaan opruimen, ofwel ik heb wel meer dan een jaar nodig om deze allemaal te draaien. Ik kijk er ook niet naar uit. Een uur naar Willeke Alberti luisteren? Of is het de angst om ouder te worden?

Ik schat het eerste, want ik vind het helemaal niet erg om ouder te worden. Als ik naar de jeugd kijk in het jongerencentrum waar ik vrijwilligerswerk doe, moet ik er niet aan denken weer achttien te zijn. Op zichzelf is er weinig anders aan deze jongeren, ook zij trappen de oudere garde tegen de schenen middels in een deathmetalband te gaan zingen en spelen. Maar toch voelt het fijn om dat van een afstand te bekijken.

Vanavond om tien uur, met bord afhaalchinees op schoot, even naar het Theater Van Het Sentiment geluisterd. Dan noemen zij de jarigen van de kroondag. Ik wist alleen van Duane Eddy, de koning van de twang, dat die op 28 april was geboren, maar die werd vanavond niet genoemd. Wél Wilma. Ja, de Sieneke van de jaren zestig, van de megahit 'Een Klomp Met Een Zeiltje'. Ook Ferry Maat van de Soul-x-show of zoiets. En Ad Visser!

Bovenstaande single staat hééél hoog op mijn verlanglijstje en is afgelopen jaar een paar stapjes dichterbij gekomen. Dit sinds ik een zeer gezocht Nederbeat-singeltje voor zeer weinig heb gekocht, dat achteraf bezien voor mij niet interessant genoeg is. Wellicht kan ik deze eens ruilen tegen Adjeef, ze zijn beide immers evenveel waard. Ik wil desnoods wel iets bij betalen!

Adjeef doet tegenwoordig veel stof opwaaien onder verzamelaars van psych. Visser heeft zich laten inspireren door Zappa, maar doet desondanks iets dat nergens anders het vinyl heeft gehaald. We hebben het dan over 'Squafrech Leman Comes Back', een totaal a-ritmische bak psychedelica. Op 'Iek... I'm A Freak' horen we een theremin en dat instrument is vrijwel ongebruikt in de popmuziek. Als er dan toch een kadootje moet komen, mag deze single wel bij me komen wonen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten