maandag 12 april 2010

moodies were my first love


Soul-X goes Top 2000? Morgen 'Stairway To Heaven' en donderdag het drama van Kwien? Nee hoor! Toch moet ik toegeven dat het voor mij wel is begonnen met bovenstaande plaat. Ik hoorde deze bij Veronica's Top 100 Aller Tijden van 1986 en was op slag betoverd. De echo op de drums, de dramatische achtergrondzang in het refrein en dat grommende ding, dat later een mellotron blijkt te heten. Ik was als elfjarige ondersteboven! En ik moest die plaat hebben!

Dus geschiedde op mijn dertiende verjaardag: Een regelrechte reissue met Deram-labels en 'Cities' op de flip. De originele met bovenstaande hoes liet veertien jaar op zich wachten. Het Moody Blues-virus sloeg snel om zich heen. Met als hoogtepunt 'This Is My House' uit 1966 met fotohoes voor het astronomische bedrag van vijf gulden!!! Het was mei 1989 en singles waren nooit duurder dan twee gulden. Inmiddels gaat de fotohoes voor bedragen van rond de 70 euro van de hand.

Ik ben ook nog even lid geweest van de fanclub, heb de handtekeningen van Justin Hayward en John Lodge en schreef eerstgenoemde ook altijd op zijn verjaardag. Dearest Sir Hayward, if you read this: the letters I've written, were never meaning to send! En nog steeds sta ik op 14 oktober even stil, net als 20 juli: De verjaardag van John Lodge.

Qua Moody Blues heb ik het meeste compleet, alleen buiten de singles 'Ride My See Saw', 'The Story In Your Eyes', 'Fly Me High' en 'Love And Beauty' en het album 'A Question Of Balance' om, ligt het nauwelijks op mijn draaitafel. 'Nights' al helemaal niet gedurende het jaar, of het gaat om 'Cities'. Maar... oudjaarsdag dan mogen ze: 'Nights In White Satin', 'Hey Jude' en 'The House Of The Rising Sun'. Een trio dat ongetwijfeld ook bij De Jong werd verkocht! Voor Uw Lievelingsplaten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten