vrijdag 12 april 2024

Geschenk uit de hemel


Er is iets veranderd in de planning. Ik zou aanvankelijk de singles van dinsdag met twee nieuwe Blauwe Bak-aanwinsten combineren tot een 'Singles round-up'. Toch wil ik beide het liefste gescheiden houden. Vanmiddag heb ik echter drie andere singles gescoord in de kringloopwinkel van Wolvega en dat maakt straks een aflevering van de 'Singles round-up' met Gele Bak-singles. Tenminste, ik verwacht niet dat er Blauwe Bak-materiaal tussen zit. Intussen loop ik wel een paar berichten achter. Gisteren was het dertien jaar geleden dat mijn vader is overleden. Dat herinnert me opeens aan een foto die ik nog ergens heb. Afgelopen oktober, een jaar nadat mijn moeder is overleden, is er een prachtige lucht boven Jutrijp, mijn geboorteplaats. Een mooie gelegenheid om deze eens te delen met jullie en tegelijk een bericht 'in te halen'.

Is het nu 11 of 12 april? Op een ene of andere manier blijf ik maar denken dat het 12 april is. Ik moet zelfs nu nog even Googlen om er zeker van te zijn. Nee, het is 11 april geweest. Een half uur voordat een bomaanslag in Minsk wordt gepleegd. Nieuws dat mij in 2011 helemaal is ontgaan. Qua weer is het een 'extreme' dag op maandag 11 april 2011. De laagst gemeten temperatuur op deze dag is 4,5 graden terwijl het op zijn warmst 22 graden wordt. Ik kan me dat nog goed herinneren. Ik heb die ochtend een afspraak bij mijn voetreflexzonetherapeute en het is nog de tijd dat iets doe met crossdressen. De vele laagjes houden mijn benen warm tijdens de frisse wandeling, 's middags zweet ik me te pletter tijdens een wandeling op de Woldberg. Ik ben net thuis als ik een telefoontje krijg van mijn zus. Het loopt op het laatst met vader en ze heeft het verzoek om morgenochtend zo snel mogelijk naar Jutrijp te komen. Een uur later belt ze opnieuw om te melden dat 'heit' is ingeslapen. Het klinkt misschien gek, maar net als bij moeder 'is het goed zo'. Ik besef me al te goed dat we, als familie, uitgebreid de tijd hebben gehad om afscheid te nemen van onze ouders en dat we ze op het laatst toch nog de dingen kunnen hebben gezegd die we al zo lang hadden willen zeggen.

Een jaar nadat mijn moeder is overleden, brengen ze ons een groet met deze fraaie lucht. Het is de hele dag grijs en regenachtig geweest en vlak voordat het donker wordt, klaart het op. De foto is gemaakt door mijn zwager.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten