donderdag 30 juni 2022

Eindstreep: juni 2022


Hoewel het nog bijna een half jaar duurt voordat ik een aanhef mag bedenken voor mijn brief aan 2022 zou ik halverwege het al een 'enerverend' jaar willen noemen. Even ben ik in de veronderstelling dat we het meest idiote wel hebben meegemaakt in de jaren 2020 en 2021 of daar is opeens een stortvloed aan crises. Terwijl ik zelf het roer zou om gooien als het zo in mijn leven zou gaan, lijkt het wel alsof iedereen recht op de ijsberg af wil koersen. Nogmaals... de inhoud van de afscheidsbrief voor 2022 ga ik pas op oudejaarsdag bepalen, maar ik kan vandaag intussen wel de balans opmaken van een half jaar plaatjes kopen. En het is buitengewoon 'spannend': Heb ik méér platen voor de Gele Bak gekocht dan voor de Blauwe Bak. Dat zal ik jullie straks vertellen en bovendien presenteer ik één top tien-lijst voor de 'Eindstreep'. Vooral omdat de Blauwe Bak deze maand een beetje onderbelicht is gebleven.

Al in de eerste week van 2022 plaats ik een 'pre-order' voor een single. Kort daarop nog een paar. Daarvan is eentje gisteren binnen gekomen en ik heb begrepen van de distributie dat de overige drie onderweg zijn. De drie Blauwe Bak-singles gaan mee voor juli want ik verwacht binnenkort méér uit Engeland. In januari reken ik 104 singles af. Daarvan gaan 48 in de Gele Bak en zijn er 12 dubbel. In februari zijn het 'slechts' 32 voor de Blauwe Bak. In maart mag ik 105 titels toevoegen en dan is de stand gelijk tussen Gele en Blauwe Bak met elk 43 singles. In april is de Gele Bak de winnaar met 30 van de 47 singles. In mei zijn het er 60 met 36 voor de Blauwe Bak. In juni zijn het 81 singles. Dat zijn 21 voor de Blauwe Bak, 45 voor de Gele en 15 dubbel. Als ik dan per categorie ga optellen, kom ik tot het volgende overzicht:

Blauwe Bak: 186
Gele Bak: 186
Dubbel: 57

In totaal zit ik nu dus op 429 singles. Ik schat in dat juli wel weer eens een maand kan worden voor de Blauwe Bak want ik moet nodig weer een deel aflossen bij Mark. Verder verwacht ik een aantal nieuwe platen die ik in de afgelopen weken en maanden heb besteld. Morgenavond ga ik aan de slag met de Gele Bak Top 100 en hoop dan het eerste deel te publiceren. De Eindstreep van juni 2022 moest er als volgt uit zien:

1. My Friend Jack - The Smoke

2. Give A Little Love - Freedom Affair

3. Psychotic Reaction - Count Five

4. Lady Of The Morning - Marvin, Welch & Farrar

5. Don't Sleep In The Subway - Petula Clark

6. From The Bottom Of My Heart - The Moody Blues

7. Summer Nights - Marianne Faithfull

8. If You Feel Like China Breaking - Jefferson Airplane

9. Gonna Get Along Without You Now - Patience & Prudence

10. Thinking About My Life - Simon Dupree & The Big Sound

Geen opmerkingen:

Een reactie posten