zondag 24 september 2023

Week Spot: Say She She


Het is al bijna twee maanden geleden sinds ik voor het laatst een digitale show heb gedaan op Wolfman Radio. Mis ik het? Ja, eigenlijk best wel. Ik ga komende week opnieuw een poging wagen want ik heb het probleem dat de Windows 7-desktop de mixer (en dus ook de microfoon) niet herkent. De oude VDJ6 heeft een opdonder gehad met het veranderen van de wachtwoorden en is voor een digitale show niet meer betrouwbaar. Zelfs als ik een grotere file omzet naar 128 (geheel tegen mijn principes in!) dan weigert hij deze nog altijd te laden. De digitale shows liggen vaak ten grondslag aan 'Hier en nu' en ik kan niet wachten om te ontdekken wat momenteel 'hip' is in de digitale wereld. Toch ga ik vandaag een voorschotje nemen met de aankondiging van de Week Spot van... afgelopen week. Helaas is Trambeat niet op tijd gearriveerd in Uffelte en heb ik een alternatief nodig. Hipper en nieuwer dan Say She She gaat het hem waarschijnlijk niet worden. Omdat we altijd nog wel eens naar een rood platenlabel kunnen kijken, doe ik ook meteen maar een foto van het gezelschap. 'Trouble' van Say She She is de Week Spot van de voorbije week geworden.

De dames hebben elk de nodige ervaring in de muziek en Say She She mag dan ook gerust een 'supergroep' worden genoemd in de context van de moderne soul en r&b. Say She She heeft voor de nodige opschudding gezorgd in het laatste jaar. Uitverkochte concerten, optredens op onder andere het Engelse Glastonbury en een handvol zéér smakelijke singles. Als klap op de vuurpijl verschijnt komende donderdag het eerste album van de groep: 'Silver'. Of de plaat in aanmerking komt voor dat edelmetaal is nog even afwachten, maar het is één van de weinige bands uit de Colemine-stal waarvan ik verwacht dat ze nog best eens groot kunnen worden. De groep opereert vanuit Brooklyn en Colemine heeft speciaal voor hen een nieuw platenlabel opgezet: Karma Chief. Piya Malik, de dame in het midden, is afkomstig uit Londen en heeft gezongen op platen van El Michels Affair. Nya Gazelle Brown en Sabrina Mileo Cunningham maken het trio compleet. De eerste heeft gezongen bij een formatie met de naam 79.5. Say She She timmert pas een jaar aan de weg en, zoals gezegd, heeft al flink wat stof doen opwaaien in de hoek van de moderne soul.

De naam is een woordspeling op 'C'est Chic' en is dus een verwijzing naar Nile Rogers van Chic. Hoewel de groep muzikaal in dezelfde periode beweegt, heeft 'Trouble' net een iets oudere klank in zich. Trouw aan de overige Colemine-acts is helemaal niets digitaal te vinden in de studio. Say She She heeft alle tracks 'live' gespeeld en opgenomen op tape welke vakkundig is geproduceerd door Sergio Rios. Deze heeft ook een lange staat van dienst en heeft met bijvoorbeeld Alicia Keys gewerkt. 'Silver' verschijnt overigens vrijdag. Jullie hoeven donderdagmorgen nog niet in de slaapzak voor de platenzaak te liggen.

Als voornaamste inspiratiebronnen noemt Say She She onder andere Tom Tom Club en Grace Jones, maar uiteraard ook Nile Rogers en zijn Chic-imperium. Kunnen ze alleen maar zwoel in de camera kijken en lief zingen of hebben ze nog een boodschap? Jazeker! Ze hebben een speciale single uitgebracht als onderdeel van een grotere campagne om het wapenbezit aan te pakken. Of je de single koopt op niet, je kan in ieder geval voorgedrukte brieven en kaarten downloaden om naar je lokale vertegenwoordiger te sturen. Ik heb me de vorige keer ingehouden en niet meteen alle singles van Say She She tot dusver gekocht. Ik ben van plan om het stukje bij beetje te doen en dus kunnen jullie in de toekomst meer verwachten van de dames op Soul-xotica!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten