dinsdag 12 september 2023

Singles round-up: september 1


De geplande rustdag. Een week geleden heb ik vrijaf genomen van 'Tuesday Night Music Club' omdat ik dan ambitieuze fietsplannen heb. De Buienradar heeft ons dagen lang voor gehouden dat vandaag het onweer zou komen maar vooralsnog is daarvan nog geen sprake in Uffelte. Wel kan ik merken dat het iets koeler is geworden en dat vind ik geen enkel probleem. Morgen wordt een pakket bezorgd waarvoor ik het liefste wel thuis ben. Ik hoop stiekem dat de bezorger een beetje op tijd is want qua weer oogt morgenmiddag redelijk goed. Met de singles is het hek van de dam gegaan tijdens de vakantie. Ik heb onderhand zo'n honderd singles die ik wil gaan behandelen in de 'Singles round-up'. Handzame afleveringen gaan hem simpelweg niet meer worden en ach... ik verwacht dat de meest belangwekkende platen ooit nog wel voorbij gaan komen in de Gele Bak Top 100 en de 'Honderd achteruit'. Ik heb dan ook besloten te beginnen met de 29 singles uit Emmeloord en de eenling die ik op de vrijdag voor de vakantie heb gekocht. Ik heb de meeste platen al een paar keer gedraaid en dus serveer ik ze hier in hapjes van vijf of zes.

* Bill Amesbury- Virginia (NL, Casablanca, 1975)
* Atlanta Rhythm Section- So In To You (US, Polydor, 1979)
* Robin Beck- Sweet Talk (UK, Mercury, 1979)
* Judy Boucher- Can't Be With You Tonight (NL, CNR, 1987)
* The Chimes- 1-2-3 (NL, CBS, 1989)
Bill Amesbury is de enige uit dit vijftal die bij Het Goed vandaan komt. Ik verwacht op zichzelf niet veel van de plaat en dat geeft het gewenste resultaat. Van Atlanta Rhythm Section moet ik bekennen dat het geen tweede 'Dog Days' is geworden en de plaat leunt tegen de countryrock aan. Robin Beck is een héle grote verrassing. Ik heb deze Engelse persing nog niet gedraaid maar voordat het zover is, moet ik eerst maar even met schoonmaakmiddelen aan de slag. Hopelijk klinkt die daarna lekker. Hij mag hoe dan ook in de Blauwe Bak met de Engelse persingen en hopelijk klinkt die steviger dan de Amerikaanse. Judy Boucher is zo'n plaat uit 1987 waarvan ik me niet kan herinneren dat ik hem destijds op de radio heb gehoord. Dat moet wel het geval zijn geweest want het heeft in de vaderlandse top twintig gestaan. The Chimes is meestal goed en '1-2-3' smaakt in ieder geval naar meer!

* Crusaders-- New Moves (Duitsland, MCA, 1984)
* Dawn Featuring Tony Orlando- Say Has Anybody Seen My Sweet Gypsy Rose (Duitsland, Bell, 1973)
* Cheryl Dilcher- Deep Down Inside (NL, A&M, 1973)
* Ellert- Love Lies (Duitsland, RCA, 1988)
* The Fixx- Red Skies (Duitsland, MCA, 1982)
Momenteel doe ik op vrijdagavond 'The Spirit Of The Seventies'. Sinds de digitale shows even niet meer willen, ben ik overgeschakeld naar shows van twee uren met daarin de hits van een maand in een jaar uit de seventies. Op de eerste vrijdag van deze maand heb ik 1973 gedaan en op dat moment is 'Say Has Anybody Seen My Sweet Gypsy Rose' een grote hit in Engeland. Echter, ik heb de plaat niet en draai nog maar eens 'Tie A Yellow Ribbon' dat na een half jaar nog altijd in de Engelse lijsten staat. De volgende dag tref ik de single in Emmeloord. Crusaders is een gokje voor de Blauwe Bak, maar nee... dat is te hoog gegrepen. Het is een soort moderne 'Street Life' en Gwen Evans' gastbijdrage komt dicht in de buurt van de stem van Randy Crawford. Cheryl Dilcher is een beetje vervelende Amerikaanse folkpop. Ellert heeft een erg fijne associatie voor me. Mijn oudste broer is helemaal gek van de plaat tijdens de zomer van 1988 en het staat op bijna ieder cassettebandje dat hij draait tijdens onze vakantie aldaar. De liefde is gebleven! Ellert is overigens Ellert Driessen van Spargo. The Fixx komt bij Het Goed vandaan en is eentje die al heel lang op mijn verlanglijstje heeft gestaan.

* Jaki Graham- Step Right Up (Duitsland, EMI, 1987)
* Leon Haywood- Don't Push It Don't Force It (UK, 20th Century, 1980)
* Jigsaw- If I Have To Go Away (NL, Splash, 1977)
* Kayak- Chance For A Lifetime (NL, EMI, 1975)
* Kayak- Starlight Dancer (NL, Vertigo, 1977)
Leon Haywood heb ik in april nog gekocht als Engelse persing maar die vind ik niet heel best klinken. Deze uit Emmeloord is zowaar in nieuwstaat. Toch eindigt deze ook gewoon in de jaren tachtig-bak naast Jaki Graham. Jigsaw is wel een kleine verrassing. Het is bijna blue-eyed 'sweet soul' maar nog altijd veel té poppy voor de Blauwe Bak. Van 'Chance For A Lifetime' moest ik de single hebben. De single in het hoesje oogt gehavend en het gaat me dan het meeste om het fotohoesje. Welnu, het lijkt erop alsof ik de oude 'Chance' ben kwijtgeraakt en de single in het hoesje is niet in een hele slechte staat. 'Starlight Dancer' heb ik nog niet op single. Elpees doen zoals altijd niet mee in de verzameling.

* K.I.D.- Don't Stop (NL, Ariola, 1981)
* Evelyn Champagne King- Hold On To What You've Got (Duitsland, Manhattan, 1988)
* L.T.D.- Back In Love Again (NL, A&M, 1978)
* Dave Mason- World In Changes (Duitsland, Harvest, 1970)
* The Nolans- Gotta Put Myself Together (NL, Epic, 1980)
Op de radio heb ik het altijd over mijn Schotse zusjes als ik het over The Nolans heb, dit naar aanleiding van een aantal Photoshops die rond gaan in onze chatroom waar ik plots tussen de dames Nolan sta. Afgelopen donderdag ben ik gecorrigeerd want, ja, de dames komen uit Ierland. De band is geformeerd in het Engelse Blackpool maar dat is niet dicht genoeg bij Schotland. Van Dave Mason heb ik vorig jaar de Nederlandse Blue Thumb gekocht maar die klinkt nergens naar. Ik blijf rondkijken voor een beter exemplaar. De Duitse is gehavend maar geeft iets meer plezier dan de golvende Blue Thumb. L.T.D. staat al een aantal jaren op mijn verlanglijstje en ik heb de plaat in digitale vorm vaak gedraaid in 'Floorfillers'. Evelyn Champagne King is een gokje. Het is de single waarmee je in 1988-89 wordt doodgegooid in de bakken met afgeprijsde singles. Hoewel het niet een onaardige plaat is, blijft het gewoon n de jaren tachtig-bak. K.I.D. is niets bijzonders maar ik moest de plaat toch nog eens hebben.

* Osibisa- Music For Gong Gong (Duitsland, MCA, 1972)
* The Osmonds- One Bad Apple (Duitsland, MGM, 1971)
* Peters & Lee- Welcome Home (Duitsland, Philips, 1973)
* The President- You're Gonna Like It (NL, CBS, 1983)
* Cliff Richard- (You Keep Me) Hangin' On (NL, EMI, 1974)
Later in het alfabet zijn een aantal platen die ik nog altijd niet heb gedraaid. En daar laat ik het voorlopig ook even bij. Cliff Richard mag altijd in de verzameling en deze heb ik nog niet. Ik heb de plaat nog niet gedraaid. Van The President ligt ook de andere single in Emmeloord maar die laat ik liggen. Ik hoor in de jaren negentig 'You're Gonna Like It' op de radio en ontdek dan dat ik het op een verzamelalbum heb staan ('Warm Aanbevolen' als ik me niet vergis?). Ik heb het altijd een leuk nummer gevonden. Peters & Lee is een oorwurm welke een hele grote hit is geweest in Engeland. 'One Bad Apple' klinkt bijna als The Jackson 5. De plaat heeft geen hoesje en intussen lonkt het lege fotohoesje van 'Get Yourself Together' van Long Tall Ernie & The Shakers. Ik heb die laatste nog niet maar als ik hem ooit tref met een neutraal hoesje, dan kan ik hem meteen upgraden. Osibisa heb ik in de Nederlandse persing gehad. Helaas ben ik die kwijt geraakt.

* Demis Roussos- We Shall Dance (NL, Philips, 1971)
* Santabarbara- Charly (NL, Harvest, 1973)
* Ricky Shayne- Harmony (Duitsland, Ariola, 1973)
* Crystal Waters- Makin' Happy (Duitsland, Mercury, 1991)
* Yazoo- The Other Side Of Love (Frankrijk, Mute, 1982)
Yazoo komt met The Fixx en Bill Amesbury bij Het Goed vandaan. Dezelfde plek waar ik op een vakantiedag van 2021 'We Shall Dance' koop in een neutraal hoesje. De upgrade met de fotohoes komt van de buren in Emmeloord. Ricky Shayne heb ik op de vrijdag voor de vakantie in Meppel gehaald. Het is de enige belangwekkende single bij De Kring. Van Santabarbara verwacht ik niet veel maar heb het altijd opvallend gevonden dat de plaat een release heeft gehad op Harvest. Van Crystal Waters kunnen we alleen maar dankbaar zijn dat het geen hit is geworden zoals 'Gypsy Woman'. Wat een schijtirritante plaat is dat!

De singles uit Assen ga ik waarschijnlijk volgende week doen. Dat hangt uiteraard af van mijn fietsplannen. In het weekend gaat het namelijk weer erg fraai worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten