maandag 4 september 2023

Uffelter vergezichten: Maandag 4 september


Omdat ik nog het een en het ander had te doen ter voorbereiding op 'The Vinyl Countdown' is er gisteren niets meer terecht gekomen van een fietstocht. Het 'werkje' zou ik gedaan willen hebben voor de fietstocht maar dat neemt iets meer tijd in beslag. Ik heb expres niet gepubliceerd gisteren zodat ik dat bericht kan gebruiken voor de Week Spot. Alles loopt nog volgens planning en boven verwachting. Ik weet niet precies hoeveel kilometer ik vandaag heb afgelegd maar het zal vast rond de honderd zijn. Ik heb de tochten weer zó gepland dat ik voortdurend zijwind heb want anders is het op bepaalde momenten té warm om te fietsen. Ik heb voor maandag een tochtje naar Assen in de planning. Natuurlijk niet rechttoe rechtaan want dat stuk ken ik inmiddels wel. Ook al moet ik toegeven dat het vandaag ook een erg bekende route is buiten het stuk van Norg naar Assen. Na mijn laatste bezoek aan de winkel in januari heb ik voortdurend het plan gehad om nog eens terug te gaan en me te goed te doen aan de vele Amerikaanse persingen van 3 euro per stuk. Vandaag blijkt dat het goed is geweest dat ik het aldoor heb uitgesteld want de betreffende handelaar heeft ze afgeprijsd naar... een euro per stuk. Ik ga het later deze maand nog druk krijgen met de 'Singles round-up'.

Er zijn heel veel fietstochtjes in de omgeving die ik de moeite van een apart bericht niet waard acht. Is dat terecht? Nee, natuurlijk niet! Ik woon namelijk in een omgeving waar de fietstocht al op het erf begint. Een groot gedeelte van de tocht van vandaag is gesneden koek voor mij en toch ben ik iedere keer weer heimelijk verliefd op de omgeving. Ik start vandaag ergens rond half twaalf. Ik heb het plan om eerst een flink stuk NAP te doen en zodoende Assen op een alternatieve wijze aan te vliegen. Bij Wapserveen moet ik even een paar kilometer om fietsen omdat een deel van het fietspad eruit ligt. Dat is dan weer een herhaling van het tochtje dat ik vorige week dinsdag heb gedaan vanuit Dwingeloo. Dit stuk NAP is in meerdere opzichten een 'trip down memory lane'. Er is natuurlijk de eerste keer dat ik de NAP fiets. Het is dan de dinsdag na Pinksteren in 2010 en de tocht is een training voor de échte NAP gedurende de zomervakantie van dat jaar. Vorig jaar heb ik dit stuk gefietst op de legendarische vrijdag naar Earnewâld. Even voor Appelscha twijfel ik nog even. Ik kan nu ook naar Oosterwolde gaan en via Donkerbroek een stuk van de tocht van vorig jaar doen? Nee, Assen blijft trekken en dus ga ik door naar Appelscha. De telefoon zit weer in de tas en dus zie ik de tijd maar op een paar momenten. Ik ben om klokslag 1 uur in Appelscha. Bij de supermarkt haal ik een pak melk en appelflappen en dat gaat mijn lunch worden. In de idyllische bossen van Ravenswoud maak ik de melk en twee appelflappen burgemeester en steek daarna de Fochteloër Venen over. In Veenhuizen twijfel ik nog even. Tóch maar door naar Norg. Daar wil ik het oosten in maar besluit het via fietsknooppunten te doen. Het komt erop neer dat ik nog een stukje noordelijk moet langs de NAP en daar heb ik geen zin in. Ik ga tijdelijk van de knooppunten af en koers een stuk het oosten in. Peest is het enige dorp waar ik doorheen kom.

Via het Arboretum-bos kom ik dan Assen binnen fietsen. Ik zit weer op de knooppunten en hou 01 aan om in het centrum te komen. Dat is een fraaie tocht met grotendeels fietspaden. Soms heb je niet in de gaten dat je door een grote stad fietst. De winkel is snel gevonden en binnen een half uur ben ik klaar. Maar liefst 52 singles in de tas en het grootste gedeelte oude blues, rhythm & blues en aanverwante stijlen en singles van 1955 tot en met 1966. Heb ik nog meer boodschapjes in Assen? Op zichzelf wel maar daar heb ik opeens geen trek meer in. Ik wil nog even via Loon en Rolde naar Grolloo maar zie hier van af. Ik ga rechtstreeks van Assen naar Hooghalen. Dat stuk heb ik vorig jaar maart gefietst. In Hooghalen haal ik bij de winkel broodjes en een pak Dubbelfriss. Ik steek aan bij een bankje met een herinnering. Ik heb hier in maart 2022 ook gezeten en heb vanaf deze plek met moeder gebeld. Ik heb slechts twee foto's genomen vandaag en de foto hierboven is van deze stop. Ik ben in een oogwenk in Beilen waar ik een paar bekers ijskoffie haal en een grillworst. Dat is weer een 'flashback' naar de vakantie van 2021. Worst en ijskoffie gaat bij Brunsting naar binnen. Ik zet de muziek aan en koers verder. Ik passeer ook Klatering waar ik in 2021 nog een foto heb gemaakt die ik onlangs heb gebruikt. Ik heb nu voor het grootste gedeelte de wind in de rug en dat is nu wel prima. In Dwingeloo doe ik boodschappen en ben om acht uur weer in Uffelte. Morgen ligt Salland in de planning!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten