woensdag 21 april 2021

Week Spot: The Supremes


De keuze voor de Week Spot gaat deze week tussen drie verschillende singles, hoewel alle drie een soort van 'mwah'-gevoel oproepen bij me. Het is slechts eenmaal per jaar dat ik de Week Spot aanpas aan de tijd van het jaar en dat is meestal rond 'The Big One', het driedaagse festival in Engeland dat we op Wolfman Radio live uitzenden. Dan zoek ik altijd naar een reggae-achtige Week Spot. Voor de rest van het jaar doen we met zijn allen gewoon ons eigen ding, hoewel tussen collega-presentator Lee en mezelf een themaweek is ontstaan. De aanleiding is een 'random'-opmerking van een andere collega over de hoeveelheid liedjes van Bananarama op de Engelse radio. 'Is het toevallig Bananarama-week?'. Dat doet ons besluiten meteen de volgende week de eerste Bananarama-week te houden. Het speelt zich af binnen onze eigen shows, een eerbetoon aan het meest succesvolle (?) damestrio van Engeland. Omdat ik komende zaterdag in 'Do The 45' ga kijken naar platen die ik in de aprilmaanden van de afgelopen jaren heb gekocht, lijkt het erop dat ik niet kan inhaken op de Bananarama-week. Of... zal ik een kleine concessie doen? Vooruit! We doen deze week 'Nathan Jones' van The Supremes als Week Spot.

De Bananarama-Week gaat het vijfde jaar in en het samenstellen van de shows wordt steeds meer een herhaling van zetten. Op een bepaald moment is het concept uitgemolken en dat gevoel heb ik een jaar geleden al. Toch besluiten we zondagavond om alsnog een Bananarama-week te doen. Lee is jaren geleden met 'Hats Off To The 80s Stars' begonnen. Een eerbetoon aan artiesten en groepen uit de jaren tachtig welke Northern Soul of Motown hebben gecoverd en waarvan hij de originelen draait. Bananarama is dan de eerste gast met meteen twee nummers: 'He Was Really Saying Something' (van The Velvelettes) en 'Nathan Jones' van The Supremes. Dit laatste nummer komt zo vaak voorbij gedurende deze week dat het aanvoelt als een soort van volkslied. Een mooie gelegenheid om 'Nathan Jones' van The Supremes tot Week Spot te maken.

Qua bericht is het een Jantje Van Leiden want ik heb The Supremes reeds tweemaal eerder te gast gehad als Week Spot. Eerst met 'Floy Joy' in 2014 en vervolgens met 'He's My Man' in 2019. En ook hier hebben we wederom een nummer van The Supremes uit de periode van na het vertrek van Diana Ross. Motown komt een beetje laat op gang met de psychedelisch effecten want 'Nathan Jones' heeft de nodige 'phasing' in het refrein, terwijl dit in de popmuziek al een jaar 'not done' is. Volgende week weer eens een meer 'originele' Week Spot en een volledig verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten