donderdag 29 april 2021

Singles round-up: april 4


De posterijen heeft me vandaag wederom overgeslagen. Ik had nog even het idee om de 'nieuwe' platen uit het Rarenorthernsoul-pakket bij de drie van vanavond te voegen, maar helaas. Het blijft dus bij drie singles en dat is doorgaans té weinig voor een 'Singles round-up'. Nu wil het geval dat de drie singles van vanavond allemaal 'double-siders' zijn. Nieuwe persingen van al dan niet uitgebrachte oudere opnames en twee verschillende artiesten en groepen per single. Het Old Gold-label richt zich voornamelijk op het opnieuw uitgeven van oude Engelse en Amerikaanse hits. De groep van de a-kant heeft wel meerdere nummers uitgebracht, maar een grote hit uit dezelfde periode ontbreekt. Vandaar dat ze een andere single uit 1968 op de keerzijde hebben toegevoegd. Kent en hun Deep Soul-serie hebben van enkele artiesten wel complete singles uitgebracht (bijvoorbeeld Rozetta Johnson), maar in de meeste gevallen hebben deze ook verschillende acts op elke kant. Ik kan dus schrijven over zes platen en dat maakt het allemaal nét echt! Hierbij de laatste aanwinsten uit april die ook in deze maand zijn gearriveerd. De rest van de singles gaat mee naar mei.

* Jaibi/The Hesitations- You Got Me/Gotta Find A Way (UK, Deep Soul, 2016)
Over het gebakje van Jaibi heb ik gisteren al geschreven en daar kan ik niet meer aan toevoegen. Jaibi's echtgenoot Larry Banks is ook nauw betrokken bij The Hesitations. Een groep welke in de tweede helft van de jaren zestig platen uitbrengt op het Kapp-label en ook een paar hits heeft. 'Gotta Find A Way' is nooit eerder op vinyl uitgebracht en maakt haar debuut op een Kent-CD. Het is lekkere midtempo en met een duidelijk laag budget. Ik schat in dat voor de uiteindelijke plaat wel een opname zou zijn gemaakt op een luchthaven die de vluchten omroept. De zanger is aan het eind echt 'all over the place' en dat is precies de magie van Deep Soul. Een goede kant maar het maakt niet zo'n impact bij mij als Jaibi.

* Little Ann/The Turn Arounds- Deep Shadows/Stay Away (UK, Deep Soul, 2016)
Mark heeft zo nu en dan een Kent-handeltje. Hij koopt dan meerdere exemplaren van een single en biedt ze aan voor elf pond per stuk. Dat is overigens een hele gewone Discogs-prijs. Het zal in 2017 of 2018 zijn geweest als hij exemplaren van deze plaat in de aanbieding heeft en dan val ik vooral voor 'Stay Away'. Ik reserveer een plaat maar als het een paar maanden later tot afrekenen komt, blijkt dat mijn exemplaar is verkocht. Zo nu en dan word ik nog herinnerd aan de plaat en iedere keer knaagt het bij mij. Nu ben ik overstag gegaan en heb ik de plaat alsnog in de koffer. Inmiddels ben ik ook helemaal verliefd geworden op 'Deep Shadows' van Little Ann. Een uiterst 'classy' opname uit 1967. The Turn Arounds is eveneens een niet uitgebrachte opname. Hetzelfde tempo als bij The Hesitations Nu met een refreintje dat blijft hangen voor de rest van de dag.

* Reparata & The Delrons/Bruce Channel- Captain Of Your Ship/Keep On (UK, Old Gold, 1968, re: 1985)
'New old stock'. Bij Old Gold-singles wil er nog wel eens een doosje boven de toonbank komen en dat is hier ook het geval. De dealer zit nu dan toch echt door de nieuwe exemplaren heen. Waar de vorige twee singles voor de Blauwe Bak zijn, daar is 'Captain Of Your Ship' zo'n plaatje dat al jaren op mijn verlanglijstje staat. Ik verwacht dat ik hem wel eens moet tegenkomen, maar dat valt vies tegen. Het maakt nu onderdeel uit van Gele Bak-singles die ik al langere tijd eens wilde hebben. In 1962 heeft Bruce Channel een grote hit met 'Hey Baby' en in 1968 volgt hij het met 'Keep On', een nummer dat naadloos past tussen de Neil Diamond-producties uit de tijd en in 1985 wellicht een dansvloer in beweging kan krijgen. Vooralsnog heb ik een manier om Reparata & The Delrons in mijn vinylshow te kunnen plaatsen en het maakt me ook minder kritisch op een eventuele Nederlandse single met fotohoes. Deze blijft hopelijk een tijd lang goed genoeg om te draaien?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten