zaterdag 24 april 2021

Singles round-up: april 3


Eigenlijk heb ik niet meer de moed om een bericht te schrijven en al zeker niet zoiets als de 'Singles round-up'. Ik heb echter vanmiddag de foto al gemaakt voor deze aflevering en daar valt me iets op. Het is vrij onbewust gegaan. Ik heb de singles van René op alfabetische volgorde gelegd van de artiesten en in dit derde deel heb ik zes singles te gast die ik eigenlijk al heb. Mijn voorliefde voor Engelse persingen mag bekend zijn en de laatste jaren ben ik regelmatig op zoek naar Engelse persingen van platen die ik al heb, vooral als de 'gewone' Nederlandse in een iets mindere staat is of als de plaatjes gewoon goedkoop zijn. Twee van de zes singles van vanavond vallen in de eerste categorie en is een derde single echt voor de 'heb'. De overige drie singles zijn Nederlandse persingen. Eentje 'per ongeluk', maar vakkundig hersteld, en twee waarvan ik de single niet met fotohoes heb. Ik kan de singles afzonderlijk een draaibeurt geven, maar nee... Ik mag me er vanavond gemakkelijk van afmaken met de laatste zes singles. Hopelijk niet de laatste zes van deze maand, hoewel ik het donker in zie.

De Rarenorthernsoul-singles zijn nog altijd niet gearriveerd. Dat kan nog ruimschoots want ze zijn vorige week vrijdag op de post gegaan. Ze kunnen dus net zo eenvoudig komende vrijdag binnenkomen en dan gaan ze mee in de 'Singles round-up' voor mei. Als ze maandag arriveren, kan ik wellicht een beetje schuiven met 'Het zilveren goud' en het nog altijd passend krijgen. Het is overigens geen bezwaar om uit de singles van René plus de 'Divine Funk'-box een top tien te moeten samenstellen, dus de postbode mag het van mij rustig aan doen! Wellicht dat ik de Zweedse singles binnenkort ga afrekenen en volgende maand moest ik schoon schip maken bij Mark. Dat zijn dan weer voldoende platen voor de maand mei. Met de 'big want' heb ik even geen haast. Dit zijn de resterende singles.

* Manfred Mann - Do Wah Diddy Diddy (UK, HMV, 1964)
* Oliver- Good Morning Starshine (NL, CBS, 1969)
* Slade- Take Me Bak 'Ome (NL, Polydor, 1973)
* Crispian St.Peters- You Were On My Mind (UK, Decca, 1965)
* The Tremeloes- I Like It That Way (NL, CBS, 1972)
* The Yardbirds- Heart Full Of Soul (UK, Columbia, 1965)

Manfred Mann heb ik al sinds 1994 in de bakken staan in de Nederlandse persing. Deze single heeft de nodige steenslag voor het hoofd gekregen en zou op zichzelf een upgrade kunnen gebruiken. Eigenlijk maakt de staat van de Engelse me dus niet zoveel uit, hij zal in ieder geval beter klinken dan de Nederlandse. Oliver heb ik sinds 1993 maar zonder de fotohoes. Slade wordt geadverteerd als Engelse persing, maar blijkt de Nederlandse met fotohoes te zijn. Ik heb het geld terug gestort gekregen en dus is het helemaal in orde. Ik heb de Nederlandse al sinds 1997 of daaromtrent en ik herinner me vooral het ondergekalkte hoesje. Crispian St.Peters is een extraatje. Ik heb sinds 1991 de Nederlandse in de 'fotohoes'. Dat is dan het Duitse 'Beat For Beaters'-design. De Nederlandse klinkt nog altijd fijn, maar vooruit... zo'n Engelse kan ik niet laten liggen. The Tremeloes heb ik ook al sinds de vroege jaren negentig maar wederom zonder fotohoes. The Yardbirds heb ik tenslotte als Franse single op Riviera en als Les Yardbirds. Deze single kraakt gemeen hard en dus moet ik ook hier erop vooruit gaan, zonder dat ik nu het vinyl draai. Ik zal een oogje in het zeil houden voor wat betreft de handel van René op Discogs. Dit kan nog wel eens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten