donderdag 17 februari 2011

20 Years Ago Today: 286


Door een misverstand loop ik hiermee een week achter. Hoewel? Ik vroeg onlangs mijn moeder wanneer ze geopereerd was, want ook dat is twintig jaar geleden. We kwamen er niet uit. Blijkbaar moet ik ook een week geen singles hebben gekocht. Roy Orbison zou op maandag 11 februari 1991 gekocht moeten zijn, de dag dat mijn moeder in het ziekenhuis opgenomen zou worden. Nummer 287 zou dan op 18 februari zijn. Die doen we morgen.

Het was een toestand! Toen ze in het ziekenhuis in Leeuwarden arriveerde, bleek dat ze haar niet eerder dan donderdag konden helpen. De keuze lag bij haar: Of twee dagen extra in Leeuwarden blijven of eerst weer naar huis. Ze koos voor het laatste.

Ik merkte er weinig van. Ik was tijdelijk 'verhuisd' naar IJlst naar zus, zwager en de kleine Anja. Platenspeler, hoofdtelefoon en bak Moody Blues-elpees mee. Dit was georganiseerd zodat ik nog enige druk zou voelen om huiswerk te maken. Dat gebeurde in IJlst evenmin...

Singles kopen. Dat ging onverminderd door! Roy Orbison zónder fotohoes en allesbehalve smetteloos was voor fl. 4,95 té duur, maar over de waarde van platen kon je me toen nog alles wijs maken... Het was de tweede single van The Big 'O' in mijn prille verzameling. 'Twinkle Toes' was nummer 32, gekocht op 17 juni 1989. Hoewel ik toen al dertig had, beschouw ik die dag als startdatum voor mijn verzameling.

De operatie, loodzwaar en niet zonder risico, is geslaagd. Ik ben bijna twee weken bij mijn zus geweest. De single van morgen en 288 kocht ik ook terwijl ik in IJlst verbleef.

Nog even terugkomen op mijn oproep van gisteren. Peter reageerde met een lijstje van internet. Lief bedoeld, maar Hans Kazan is niet voor niets werkloos, nu iedereen kan Googlen. Ik wil natuurlijk jullie persoonlijke favorieten horen! Peter maakte al een selectie, nu jullie nog... Tenslotte: Dinsdag wordt een Schijf van 5!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten