donderdag 31 december 2020

Virtueel 2020


Ziek 2020, Dat is in eerste instantie de aanhef die ik in gedachten heb, maar heb deze al een maand geleden laten varen. Ik ben zelf immers niet ziek geweest en het is ook niet zo zeer een ziekte dat 2020 in de war heeft gestuurd. Het zijn de maatregelen om een virus tegen te houden, tot zover je een virus kan tegenhouden, indammen of uitroeien. Het zijn de maatregelen welke 2020 lastig hebben gemaakt en toch voelen ook de eerste weken van het nieuwe jaar niet als 'werkelijk' aan. Het is van start tot einde een virtuele beleving geweest en ik voel alsof we nog altijd recht hebben op een écht 2020. Misschien dat dit volgend jaar gaat komen?

Ik ben redelijk pessimistisch voor wat betreft 2021. Ik geloof graag in wonderen maar ben tegelijk reëel genoeg om te zien dat we nog lang niet hieruit worden bevrijd. Het scenario is té voorspelbaar geworden en het ergste van deze winter moet nog komen. Gezien we afgelopen jaar in mei en juni ook niet het gewone leven terug kregen, denk ik dat dit jaar in deze maanden de duimschroeven nog eens extra worden aangedraaid om iets te voorkomen dat niet valt te voorkomen. Dat alles wat groeit en bloeit ons toch telkens weer boeit. Of in een staat van angst brengt als we teveel inzoomen op een aspect.

Mijn voornemen voor 2021 is hetzelfde als wat ik afgelopen jaar heb gedaan. Zo nu en dan flink afstand nemen van de actualiteit en gewoon genieten van de kleine dingen. Eigenlijk doe ik dat al jaren. Hopelijk  dit jaar weer met de Pioneer want dat apparaat heb ik het afgelopen jaar erg gemist. De 'achtertuin' kan ik ook zonder fiets eenvoudig bereiken en daar heb ik het afgelopen jaar eindelijk de 'logica' gevonden en weet nu waar ik uitkom als ik lukraak een steegje in duik.

Over een uur ga ik bij Wolfman Radio in de uitzending en heb dan nog één uur om 2020 vaarwel te zeggen. Vanaf één uur is het echt afgelopen en mag ik feestvieren met drie bakken vinylsingles. Jullie zijn uiteraard van harte welkom! Geef me een nummer van tussen de 1 en de 40 in onze chatroom en speel een rondje mee! Voor de illustratie kies ik het steegje naast de bed & breakfast in Warnsveld met uitzicht op de stellingmolen. Hét hoogtepunt van 2020 en eigenlijk ook een beetje een film op zichzelf. Op naar 2021!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten