donderdag 27 oktober 2016

Week Spot kwartet: week 43



Je hebt zo van die dagen? Ik heb afgelopen nacht erg slecht geslapen en heb desondanks toegezegd om vandaag post te lopen in Meppel. Met als gevolg dat ik helemaal gaar ben als ik thuis kom. Ik wil even gaan slapen, word om tien uur wakker, timmer in anderhalf uur een show in elkaar en kan nog net een bord eten naar binnen werken voordat 'Afterglow' begint. Het gaat lekker totdat ik in het tweede uur koffie ga halen en met de muis ergens tegenaan kom. Opeens kan ik geen jingles meer laden en omdat ik dit toch nodig ben, wil ik een herstart van het programma afdwingen. Dan crasht de computer en kan ik de rest van de show op de buik schrijven. Inmiddels heeft de XP zich weer hersteld zoals het lijkt en kan ik zaterdagmiddag weer gewoon 'Do The 45' doen. De show is over twee weken alweer vier jaar oud! Nu dan het kwartetje Week Spot's uit deze week in de voorgaande vier jaren.

2012: Moody Woman-Jerry Butler
Een erg fraaie 'double-sider' van Jerry Butler. Ik zal binnenkort even bekijken hoe ik het met de handel van Mark moet doen, bij de 'reserveringen' zit ook een latere single van Jerry Butler. Volgens velen zijn beste werk uit de jaren zeventig. De Week Spot van week 43 in 2012 is in dat geval het beste van de jaren zestig. 'Moody Woman' is de Northern Soul-hit en wordt dus de 'Classic Week Spot' in 2012. Een jaar later ontdek ik de andere kant van de single: 'What's The Use Of Breaking Up' en dat is zo mogelijk nóg beter. Toch moet ik anno 2016 concluderen dat de plaat ondergesneeuwd is geraakt. Wellicht dat de plaat op draaibeurten kan rekenen als die jaren zeventig-single is gearriveerd?

2013: The Slow Fizz-The Sapphires
De zomer van 2008. Ik heb een prachtige fietsvakantie gehad maar ben ook helemaal aan het einde van mijn geld bij thuiskomst. Het is nog twee weken totdat mijn volgende salaris binnenkomt en ik 'verveel' me. Zo kom ik op het idee om mijn telefoon-abonnement te verlengen en een 'moderne' telefoon te wensen van de provider. Dat wordt de Nokia N95 en mensen... Wat ben ik 'hip' in de zomer van 2008! Terwijl menig telefoon nog enkel WAP heeft, heb ik beschikking over razendsnel 3G-internet. Ik speel voor dj in de rokersruimte van café Carambar door Youtube-video's op te vragen middels de telefoon. Alleen vindt Hi al dit 'gestream' niet zo gezellig. Ik word al snel 'beperkt' in mijn snelheid. Het is ook de tijd dat ik mezelf verder onderdompel in de Northern Soul en ik vijzel de kijkcijfers van 'The Slow Fizz' van The Sapphires verder op. Als ik eind 2011 besluit een Northern Soul-collectie te willen opbouwen, moet deze meteen in de koffers. Opnieuw een plaatje dat ik nog maar zelden draai, maar het zorgt altijd voor goede luim!

2014: My Baby's Gone Away-The Chymes
Mijn ultieme nummer 1 van 2014 en de kennismaking met het werk van de gebroeders Brown uit Chicago. 'My Baby's Gone Away' zorgt nog altijd voor lagen kippenvel.

2015: Stay Close To Me-Five Stairsteps & Cubie
En dus was het afgelopen weekend een jaar geleden dat de platenbeurs in De Singel was. Daar vind ik deze van Five Stairsteps en dat maakt de fietstocht van Nijeveen naar Zwolle en terug tot een lonende onderneming. Natuurlijk kan zo'n plaatje niet lang wachten als Week Spot en dat gebeurt koud twee dagen na aanschaf. Toch komt de plaat vrijwel niet meer aan bod tegenwoordig en dat heeft deels te maken met de single 'Under The Spell' van The Burke Family, een vroege incarnatie van Stairsteps welke een nóg grotere favoriet is geworden. Ik heb de laatste single in december gekocht hetgeen inhoudt dat we deze single in december in de Top 100 over 2016 gaan tegenkomen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten