zondag 9 oktober 2016

Op strooptocht



Ik heb ze zojuist allemaal gedraaid en dat heeft drie uren in beslag genomen. Vierenveertig singles ga ik de komende week aan jullie presenteren. Vier 'Round-ups' van negen singles en eentje van acht. Ik begin morgen en ben dan zoet tot en met volgende week zondag? Even denk ik dat het nergens goed voor is geweest en even sta ik op het punt om zonder singles uit Zwolle te vertrekken, maar op het laatst vind ik 'mijn handeltje' en kan de dag succesvol worden afgesloten. Voordat ik op de fiets stap, regent het even in Uffelte. Buiten een bui, terwijl ik op zoek ben naar de bank, is het droog gebleven tijdens mijn rit. Ik heb de routeplanner afgelopen week al eens bekeken. Het lijkt me wel leuk de heenweg Staphorst en Rouveen te mijden en via Punthorst uit te komen bij Lichtmis. Dat gaat bijna even mis en verspil hier onnodig veel tijd, maar ach... we hebben het uiteindelijk gered.

Rond 13.00 uur stap ik op de fiets. Ik ga uit van 28 kilometer, maar dat is onzin! Nijeveen-Meppel is 28, ik moet vanuit Uffelte tien kilometer extra rekenen. Eerst ga ik richting Meppel, de Rijksomweg langs en door Oosterboer naar het ziekenhuis. Daar fiets ik het Reestdal binnen en wil daarna rechts 'langs' het bos. Dat gaat niet altijd naar wens. Op een gegeven ogenblik kom ik weer op een zandpad uit en dat wil ik nu juist ontwijken. Na Punthorst neem ik ook nog een onnodige fietsroute naar Lichtmis. Het is na drieën als ik voorbij de Koperen Hoogte kom. In Uffelte had ik gerekend dat ik dan al in Zwolle zou zijn... Desondanks parkeer ik de Pioneer even en rook een sigaar en daarna plankgas naar Zwolle. Ik heb vandaag eigenlijk voor het eerst de derde versnelling gebruikt. Ik had hem al eens in de drie gezet tijdens de vakantie, maar dat beviel niet. Vandaag heb ik ontdekt dat het toch wel ideaal kan zijn. Een sukkeldrafje 'trappen' en tegelijk met dertig over het fietspad scheuren. Het is na half vier als ik aankom bij De Singel. Ik besluit erop te vertrouwen en zet de fiets bij het café. Binnen is het weer als vanouds: Druk en stampvol. Ik begin achterin. De handelaar heeft doosjes vol singles, maar het is allemaal wel heel algemeen en ik wil hier geen tijd verspillen. Bij een volgende dealer vind ik twee singles maar kan mezelf dan wel voor de kop slaan: Ik heb geen contante euro op zak! Dus terug op de fiets Assendorp in om te pinnen. Tot overmaat van ramp gaat het ook nog regenen. Terug naar De Singel. Ik moet mijn fiets wel buiten de overkapping zetten en weet dat mijn dekje dan kletsnat wordt, maar om ook nog dat kussen mee te slepen in de overvolle kroeg? Ik ontdek op het laatst een hele leuke handel waar ik een paar hele leuke koopjes doe. Daar ga ik jullie vanaf morgen mee confronteren.

Ik lust best een drankje, maar kijk schuin op de klok. Het is vijf uur. Ik moet nog 38 kilometer, wil boodschappen doen en voor donker in Uffelte zijn. Nee helaas... ik kan het me niet permitteren. Even buiten Zwolle knort mijn maag en bij het tankstation van Haerst eet ik een boterham en drink een Fristi. Daar is deze foto ook gemaakt. Terug ga ik wel door Rouveen en een stukje Staphorst en ben om half zeven bij de Jumbo in Meppel. Even voor half acht ben ik thuis in Uffelte. Bij Havelte zijn de straatlampen aan gegaan en ik heb het dus nét gered. Ik moet sowieso binnenkort extra verlichting halen voor de Pioneer, dus de volgende keer doen we wél een drankje in De Singel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten