vrijdag 1 mei 2015

Week Spot 2012/18: Ann D'Andrea



Ik zal binnenkort eens grasduinen in de berichten van 2012. Over twee weken is het drie jaar geleden dat ik met de 'Soul-x-rated' ben begonnen en volgens mij is dat tevens het startschot van 'de tune of the week' hier op Soul-xotica. Toch staat me er iets van bij dat ik in het begin nog wel eens een steekje laat vallen. Hoe dan ook... deze serie loopt op zijn einde. Vandaag weer zo'n 'exotische' artiest waarover helemaal niks is te vinden, maar gelukkig kleeft er een goede herinnering aan. De 'Week Spot' van exact drie jaar geleden is: 'Don't Stop Looking' van Ann D'Andrea (1968).

Als ik goed en wel in Nijeveen woon, is de verhuispremie al een heel eind op. Dat is niet vreemd als je naar de hoeveelheden platen kijkt die ik in deze beginperiode heb gekocht. In huis is vooral de vloerbedekking het meest kostbare. Toch kan ik me zo heel nu en dan een 'impulsaankoop' veroorloven. Ik zie deze aparte single van Ann D'Andrea staan bij Rarenorthernsoul en ik draai eerst driemaal het geluidsclipje voordat ik overga tot aanschaf. De prijs weet ik niet eens meer te herinneren, maar dat zal met tien pond gauw gebeurd zijn! Vervolgens 'vergeet' ik als het ware de plaat. Omdat ik bij Paypal even in de fout ben gegaan, straft deze mij met enkele malen een 'pay-check', waaronder ook deze transactie met de mannen van Rarenorthernsoul.

Op vrijdag 27 april heb ik afgesproken om met Marianne alvast mijn verjaardag te vieren op een terrasje in Steenwijk. Waarom ik met de bus ga en niet met de fiets, kan ik me op dit moment even niet meer herinneren. Voordat ik met Marianne de stad in ga, moet ik weer even de sleutel van de Rembrandtstraat halen bij Woonconcept. Ik ben vorige week officieel het huis uit gegaan, maar de bij aankoop van 'Getting Mighty Crowded' van Betty Everett staat mijn Paypal-adres per abuis nog op het adres van Steenwijk. Helaas... deze middag is hij er nog steeds niet. Volgende week, 4 mei, zal het dan toch op de mat liggen en trek ik de deur van de Rembrandtstraat voor de laatste keer dicht.

Opeens kan ik me wel weer herinneren waarom ik met de bus ben gekomen. We hebben in De Buze sinds een paar maanden 'open vinyl-avonden' en dit is er eentje van. Ik heb dus een koffertje elpees mee en dat is niet zo handig op de fiets. Nadat ik met Marianne heb gegeten op het terras van Zus & Zo loop ik naar De Buze. Daar hebben ze een probleempje. Programmeur Dirk is vergeten zijn platenspelers mee te nemen. Dat is snel opgelost! We rijden naar Nijeveen en ik neem mijn apparatuur en een paar koffers soul-singles mee. Ook pik ik het pakketje op van de deurmat. Een pakketje van Rarenorthernsoul dat blijkbaar vanmiddag is binnengekomen.

Een aantal Buze-gasten heeft lucht gekregen van het feit dat ik morgen jarig ben en in een vloek en een zucht hangen de slingers en komen er feestelijke hapjes op de bar. Ik doe die avond een dj-setje met mijn nieuwste aanwinsten en ik hoor 'Don't Stop Looking' van Ann D'Andrea voor het eerst in twee of drie weken. Ik draai de single vervolgens vijf keer die avond en de volgende dag, de verjaardag, is het klaar als een klontje: Dit is de 'Tune Of The Week'. Zo weinig als er in 2012 is te vinden over de plaat, anno 2015 lijkt het alleen maar minder te zijn geworden.

We weten van Ann D'Andrea dat ze twee singles heeft opgenomen: 'Take Me For A Little While' en deze 'Don't Stop Looking'. De laatste wordt omstreeks 1975 in Engeland uitgegeven met de instrumentale versie op de b-kant. Menigeen denkt dat dit het 'origineel' is en hier verliezen een paar mensen een flink bedrag. Dan blijkt later dat de originele 'Don't Stop Looking' als b-kant 'Mister Good Time Friday' heeft. De plaat verdwijnt even snel van de speellijsten in de clubs dan dat deze erop is gekomen. Veertig jaar later is 'Don't Stop Looking' een plaatje waar met gemengde gevoelens naar wordt gekeken in de Northern-scene. Zelf vind ik het nummer dermate leuk dat ik het in juli kies als de nummer 1 van het tweede kwartaal van 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten