woensdag 24 augustus 2016

Week Spot kwartet: week 34



Net zoals de voorgaande jaren laat het 'vakantievirus' nog even op zich wachten, hoewel Uffelte wel een voorsprong geeft. Vanmiddag ben ik op de 'gewone' fiets naar Meppel geweest. Ouderwets met de mp3-speler (en de recente mixen) en een 'sukkeldrafje' van gemiddeld 17 kilometer per uur. De ligfiets gaat al gauw sneller dan twintig en met nagenoeg windstil weer kunnen we flink jakkeren. Eerst een gasflesje kopen en tot mijn grote verbazing heeft de handelaar een rek vol. Dat is wel eens anders geweest! Daarna fiets ik de stad in want ik heb een paar boodschapjes bij de Xenos. Daar zoek ik ook etenswaren uit zodat ik niet meer naar de Albert Heijn hoef. Ik heb zin in ijs, maar wil ook even iets eten. De keuze valt op een frikandel speciaal en dan wil ik softijs, alleen... kan ik me niet een softijs-adres herinneren in Meppel. Later bij het tankstation wél, maar dan reken ik een Cornetto af. Terug naar huis realiseer ik me dat de maaltijd wel erg vegetarisch is en duik alsnog de Albert Heijn in Havelte in. Als ik buiten sta, heb ik opnieuw zin in softijs. Pal tegenover de winkel zit een snackbar en daar koop ik zo'n ijskoude lekkernij. Dan naar huis en warm eten. Lekker buiten op het terras en ik ben pas twee uren geleden naar binnen gegaan. Het is nóg aangenaam achter huis. Er is nog geen contact met de camping geweest, maar ik denk dat het geen probleem gaat worden. Ik ga morgen dus op de fiets naar Sleen (als alternatief kan ik hem stallen op het station in Emmen). Nu dan maar even het 'Week Spot kwartet' gezien morgen vast een eerste foto gaat opleveren.

2012: She'll Come Tonight-Amos Tamela & His Mustang Soul
Dit kwartet staat voor driekwart in het teken van de vakantie. In 2012 vier ik echter geen vakantie, maar als ik terugkijk op de tijd, doe ik het onbewust tóch. Ik weet niet letterlijk te herinneren wat ik vier jaar geleden heb gedaan, maar het is het begin van 'Upbeat Rare And Northern Soul Music' op Facebook. Ik begin rond deze tijd meer frequent te luisteren naar Wolfman Radio. Intussen ga ik stug door met mijn podcasts en besluit hier in het Engels door te gaan want 'als de Engelsen het goed genoeg vinden?'. Ik krijg rond deze tijd ook te horen dat ik eigenlijk al een maand bij Reestmond had moeten werken en heb opnieuw een intake-gesprek waar ik nu wel de belofte krijg dat ik in de post kan beginnen. Ik blijf erbij... als ik in juli was begonnen, had ik in de schoonmaak gezeten en daar zit ik net niet op te wachten. Amos Tamela & His Mustang Soul transformeert me naar de warme zomer van 2012. Ik krijg de tip van Nederbeat-kenner Erik met de opmerking 'voor een tientje moet het lukken'. Hoger wil ik dan ook niet gaan op Marktplaats en de verkoper wil eerst een maand wachten. Als ik dan nog de enige bieder ben, mag ik de plaat hebben. Met name in Amerika doet deze plaat vele malen meer dan een tientje en ik beschouw het voor Nederland ook nog steeds als een koopje. Een lekkere 'feelgood'-plaat die net niet 'Northern' genoeg is om nog steeds mee te kunnen komen in mijn huidige set.

2013: It Ain't Necessary-Mamie Galore
Bezit van de zaak? Nee, niet dat Mamie Galore me naderhand op kosten heeft gejaagd, maar feit is wel dat ik ooit ontzettend heb verlangd naar de single. Als ik hem dan eenmaal in de koffers heb, komt het nauwelijks aan bod. Ik heb kort daarvoor Pat Stallworth en Gloria Ann Taylor gekocht en zit even ontzettend krap. Dit heeft zijn weerslag op de Week Spot want nu moet ik een 'oudere' plaat uitzoeken en dan valt de keuze evengoed op deze van Mamie Galore. Ik ga in 2013 een paar dagen naar De Steeg en heb een prettig vooruitzicht. Als ik thuiskom ligt mijn nieuwste aanwinst op de deurmat en deze wordt volgende week de Week Spot. Ook speelt 'He's All Right With Me' van The Mirettes op dat moment voor mij. Die zal ik later kopen.

2014: Soothe Me With Your Love-Peaches & Herb
Op een dinsdagavond ga ik even wat 'klooien' met een paar singles. Het idee is een korte mix van vijftien nummers of daaromtrent. Het wordt de eerste aflevering van 'Alle 40 Kneiter'. Hoewel de opname uitstekend is, verknal ik het aan het einde en vind ik het verloop ondermaats. Dat moet beter... Een paar dagen voor de vakantie in 2014 begin ik aan deel 2. Een dag voor de vakantie merk ik dat in het begin een hinderlijke 'hik' aanwezig is in de opname. Balen! En dus dat eerste deel opnieuw opnemen en mixen met de rest. Daar blijkt later in de mix om de drie minuten zo'n 'hik' te zijn, maar het moet maar. Deze mix is stukken beter qua opbouw! Het is tijdens de opname van die tweede dat ik besluit om 'Soothe Me With Your Love' tot Week Spot te bombarderen. Overigens heb ik in 2015 een 'Alle 40 Kneiter' gemaakt met uitsluitend origineel vinyl (geen heruitgaven en bootlegs) maar dat 'verpest' ik door niet-goed geplaatste gospel. Dit jaar heb ik dus zeven mixen van twintig nummers elk waarbij ik expliciet niet heb gelet op opbouw. Gisteravond heb ik een gospel-mix gemaakt van dertig nummers waarbij dat wel het geval is.

2015: Want You So Much-Jimmy James & The Vagabonds
En zo is het weer de eerste vakantiedag van 2015. Doordat ik de laatste werkdag mijn telefoon op de zaak heb laten liggen, moet ik zaterdagmorgen op de fiets nar Meppel. Als we er dan tóch zijn? Dat wordt een bezoekje aan De Tafel waar iemand een hele handel singles heeft staan. Daar doe ik vrolijk boodschappen en vind tot mijn grote vreugde ook deze van Jimmy James. Die wordt al een tijdje 'getipt' in Engeland, maar... bij mij staat hij inmiddels in de reserve-Bak. Er zijn leukere alternatieven voor 'quirky' jaren zeventig-soul.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten