zaterdag 13 augustus 2016

Singles round-up: augustus 2



Hoewel ik ontzettend moe ben (ik geef de schuld aan de temperatuurwisselingen van de afgelopen week), is het niet direct van het radio maken. Sterker nog: Het is vandaag weer eens 'ouderwets' geweest: Twee uren vanmiddag en twee vanavond. Vanavond ben ik ook niet verder gegaan met de lijst, dat doe ik morgenavond (in waarschijnlijk drie uren). Na dit bericht ga ik snel slapen, dat mag duidelijk zijn! Bovendien gaat dit geen lang bericht worden, het zijn de laatste vijf singles van gisteren. Ik heb ze, behalve Extreme, vanavond allemaal gedraaid in 'The Vinyl Countdown' dus de apparatuur kan uit.

* Robert Palmer- Johnny & Mary (NL, Island, 1980)
Elpees doen niet mee bij mij maar ik heb ooit speciaal 'Clues' van Robert Palmer gekocht voor dit 'Johnny & Mary'. De enige Robert Palmer-elpee in mijn collectie tot nu toe. De single hoort gewoon in de jaren tachtig-bak te staan en dat geldt evenzeer voor 'Looking For Clues'. Die laatste ga ik vast nog eens tegenkomen. Eerst dus 'John & Mary'. Ja, die titel wordt abusievelijk vermeld op het fotohoesje, maar het single-label toont het correct. Een voortreffelijke plaat welke na 36 jaar nog altijd fier overeind staat ondanks het gebruik van synthesizers die in het museum zijn gegaan.

* James & Bobby Purify- I Take What I Want (US, Bell, 1967)
Ik wil niet overkomen als een ondankbare hond. De single is rechtstreeks de Blauwe Bak-koffer in gegaan maar de vraag is voor hoe lang? Dit is het type plaat waar ik drie jaar geleden van zou hebben gedroomd, maar de koffers worden steeds meer 'sophisticated' en daar past zo'n stamper niet tussen. De Purify's staan wél in de koffer met het meer ingetogen 'Everybody Needs Somebody', dat past wel. 'I Take What I Want' is in 1967 de opvolger van 'Shake A Tail Feather' en hoewel het een stampend dansnummer is, lijkt het toch niet op 'Feather' of de eerdere hit 'I'm Your Puppet'. Voor de prijs kan ik het niet laten en daarvoor heb ik een erg gaaf exemplaar gevangen. Stoppen met zeuren!

* R.E.M.- Radio Song (Duitsland, Warner Bros., 1991)
Net als bij 'Near Wild Heaven' van een halfjaar terug heb ik ook lange tijd geen 'beeld' bij 'Radio Song'. Dat verandert als het wordt gebruikt in een promo voor de Wolfman Radio-app. De app is sindsdien ook nog ergens anders verkrijgbaar en in plaats deze uitstekende promo aan te passen, verschijnt al snel een 'nieuwe' die het niet lang volhoudt. Inmiddels is de promo met R.E.M. drie promo's geleden. Leuk dat ik nu stuk-voor-stuk de R.E.M.-singles uit de 'Out Of Time'-periode blijf tegenkomen. Wat mij betreft zijn ze allemaal welkom!

* Bob Seger & The Silver Bullet Band- Fire Lake (NL, Capitol, 1980)
De single gaapt me al weken of maanden aan bij De Tafel, maar ik leg het steeds weer aan de kant. Gisteren ben ik overstag gegaan en daarvan heb ik geen spijt! Na publicatie van de vorige 'Singles round-up' ben ik doorgegaan met het beluisteren van de singles en ik heb Seger, zoals eerder gezegd, vanavond eveneens gedraaid. Wat een wereldnummer! Ik ben hem helemaal 'vergeten', maar het is een aangename kennismaking die zeker zal leiden tot de 'Eindstreep'.

* Sylvia- L.A. Sunshine (US, Vibration, 1976)
De a-kant brengt me in een zelfde sfeer als 'Sunshine Holiday' van Carolyn Franklin een jaar geleden. Je krijgt zin in vakantie. Geen fietsvakantie met tent achterop, maar lekker hangen bij de tent in Sleen. De b-kant heet 'Taxi' en is meer het sensuele soort waarmee Sylvia in de jaren zeventig tracht te scoren. Een fraaie 'double-sider' welke inmiddels in de koffer staat. Sylvia is eigenlijk Sylvia Robinson. Ze heeft lichtjaren terug hits met Mickey waarvan 'Love Is Strange' de meest bekende is. In de begin jaren zeventig gaat ze de zakenwereld in. Ze start het All Platinum-label en is tevens songschrijfster en producente voor dat label. In die hoedanigheid hebben we haar dinsdag te gast gehad want All Platinum doet ook de distributie van het Horoscope-label.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten