maandag 22 augustus 2016

Vakantiegroet uit Uffelte



Een kort bericht vandaag. Ik ben vanmiddag heel enthousiast begonnen met het maken van korte 'mixen' (20 nummers per mix) van alle Blauwe Bakkers die ik sinds 1 december heb gekocht. Enerzijds als entertainment voor de vakantie en de herfstmaanden, maar ook om 'vergeten' aankopen te toetsen voor de Blauwe Bak Top 100. Tot dusver heb ik vijf mixen opgenomen, de zesde staat klaar voor opname en dan vermoedelijk nog eentje met wellicht iets meer dan twintig nummers. Die wil ik straks nog opnemen dus vandaar dat ik het kort wil houden. Dit is dag 1 van de vakantie. Of toch dag 3? Of dag 2? Misschien is dat laatste nog wel het meeste van toepassing. Ik had gisterávond namelijk even 'het vakantiegevoel' te pakken. Daarvoor hoef ik tegenwoordig niet ver van huis te zijn want het is slechts op vier kilometer van mijn onderkomen.

De Albert Heijn in Havelte is tegenwoordig weer op zondag open. Tussen 13.00 en 18.00 uur kun je er terecht voor de zaken die je de voorgaande dagen bent vergeten. Ik kom, tot mijn grote schrik, zaterdagavond erachter dat ik praktisch geen koffie meer heb. Ik kan me nog net even redden van wat zakjes 'Espresso' en bovendien heb ik eens een doosje thee gekocht voor 'je weet maar nooit'. Het is zondagmiddag en er moet koffie komen. Toch weet ik weer zoveel tijd te verdrijven dat zes uur snel in zicht komt en dus valt de Albert Heijn af. Ik heb dan even gespeeld met Steenwijk waar de winkel tot acht uur open is. Er is nóg een alternatief, maar dat is een stukje duurder. Het benzinestation in Havelte heeft koffie, maar je betaalt ongeveer een euro meer als in de supermarkt. Na enkele buien klaart het rond half zeven op en ineens ben ik er klaar voor: Ik ga naar Havelte lopen voor een pak koffie.

Het is zeven uur en het tankstation gaat over twee uren op slot. Makkie! Het is vanuit huis tot het tankstation vier kilometer. Waarom ga ik niet een stukje door het bos? Totdat we de weg langs de golfbaan treffen, dat moet te doen zijn? Ik ben een paar weken geleden al eens in het bos geweest en heb toen een schoonheid ontdekt. Vandaag ga ik aan een andere kant erin en ontdek nóg mooiere plekken! Het is een opengesteld natuurgebied en dus niet de geijkte wandelroute met paaltjes, bankjes en vuilnisbakken. Sommige paden zijn bijna onbegaanbaar dus dan maar een beetje creatief om de bomen heen. Plots kom ik op een open stuk. Daarna nog een stuk bos en dan weer een open stuk. Prachtig! Dan kan ik niet verder rechtdoor en ga maar rechts. Ik moet nu ieder moment bij de weg langs het golfterrein zijn. Als ik daar aankom, besluit ik over te steken en verder te gaan in de bossen. Op een gegeven moment ben ik de koers kwijt en meen iets te herkennen. Als ik erachter kom wáár ik nu echt ben, is het al te laat. Ik loop niet naar Havelte, maar er vanaf. Dan heb ik net op steenworp afstand twee reeën gezien en mijn middag kan niet meer stuk. Het blijkt te kloppen... Ik kom uit op het fietspad over het Holtingerzand voorbij de hunebedden van Havelte. Zucht...

Ik begin maar vast alternatieve plannen te maken. Toch maar verder gaan aan de thee? Het is wel een paar kilometer naar de Van Helomaweg en daar vandaan nog steeds vier of vijf kilometer naar Havelte. Laat maar... Ik duik weer het bos in en kom dan, sneller dan verwacht, achter de schaapskooi uit. Klokslag negen uur ben ik bij het benzinestation waar ik nog nét een pak koffie kan mee pikken. De wandeling naar huis is rechttoe-rechtaan en daarbij valt het me op dat het alweer veel vroeger donker is. Om tien uur kom ik thuis. Als de overige vakantiedagen net zo mooi zijn als deze wandeling in de omgeving dan teken ik ervoor!

Ik ben helaas vergeten de fotocamera mee te nemen, dit beeld van een wandelpad op het Holtingerzand heb ik geleend van de firma Google.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten