maandag 23 september 2019

Eretitel: 'Venus'



Ik denk dat ik in ieder geval een bericht ga 'morsen' omdat ik een aantal singles verwacht vanuit Engeland. Hoeveel het precies gaan worden en welke titels? Dat blijft een verrassing. Ik heb een beetje problemen met Paypal op dit moment en dat betekent dat ik slechts een gedeelte van de rekening bij Mark kan voldoen. Voordeel is echter dat het merendeel van de singles spotgoedkoop zijn geweest en dus zou ik wel tien tot vijftien kunnen verwachten. Geen idee of het dan nog iets gaat worden met de 'Eretitel' deze week en gezien deze is blijven liggen van donderdag, ga ik nu eerst de 'Eretitel' doen. Deze aflevering van 'Listen Carefully' is gebruikt in de week dat we op Wolfman Radio onze Bananarama-week hebben gehad. Ik zal de dinsdag van 'Tuesday Night Music Club' in het teken zetten van Bananarama als een half uur van tevoren een graafmachine de kabel raakt en een groot deel van de regio uren zonder internet zit. Ik doe dan de volledige speellijst in de uren van 'Afterglow' op de donderdagavond. Natuurlijk moet de titel centraal staan van één van de grootste hits van het Britse damestrio maar doordat ik de groep al vaker draai in de show mag deze er niet in voor komen. Het wordt dus 'Venus' met het origineel.

3. Lady Gaga (2013)
Het is lekker gemakkelijk vanavond. Zowel de nummers twee als drie liggen me niet vers in het geheugen. Ik denk dat ik Frankie Avalon wel ga herkennen maar Lady Gaga is ditmaal het derde wiel aan de wagen dat maakt dat ik een 'Eretitel' kan doen. Het is een artieste waarvan ik nooit zo goed heb begrepen waarom mensen het zo sensationeel of speciaal vinden en waarom Lady Gaga moet denken dat ze een Madonna van de nieuwe eeuw is. Ik ga niet eens de moeite nemen om naar haar 'Venus' te luisteren en parkeer het zonder pardon op drie.

2. Frankie Avalon (1959)
Ik geloof dat ik Frankie ooit nog eens op een cd-single heb gekocht. Nee, dat is niet in de jaren vijftig vanzelfsprekend. Ik geloof dat ik het omstreeks 1994 eens uit een uitverkoopbak heb gehaald bij Nico's Records. De reden waarom het opnieuw is uitgebracht, staat me niet meer voor de geest. Toch even luisteren? Ah, deze riedel ken ik inderdaad van de jukebox op Wolfman Radio. Geen idee of het er nog op zit want we hebben de jukebox een paar maanden geleden drastisch vernieuwd en het is nu grotendeels jaren tachtig en negentig plus de Classic Rock-dingen uit de vorige database. Het stikt van de late jaren vijftig en vroege jaren zestig in die tijd terwijl we op de zender slechts één show hebben over dat tijdperk. Niet dat we nu overigens een show hebben met 'cheesy' jaren negentig-dance of indie. Iets voor de toekomst? Binnenkort heb ik namelijk nieuws over Wolfman Radio. Frankie mag met zijn zoete 'Venus' op de tweede plek.

1. Shocking Blue (1969)
De vakanties in België zijn goed geweest voor de acceptatie van een aantal popsongs. Zo staat 'Get Around' van de Belgische Pebbles synoniem aan de vakantie in 2006 en leer ik 'Tell Her Johnny Said Goodbye' van Jerry Jackson kennen tijdens de vakantie van 2007. Een jaar eerder hoor ik 'Born To Be Wild' van Steppenwolf in een kroeg nabij Antwerpen als ik geniet van een 'tas' koffie. Een nummer dat ik anno 2006 kan dromen maar hier leer ik het nummer opnieuw kennen en waarderen. Het jaar van Jerry Jackson gebeurt dit in een café in Sint Niklaas met 'Venus' van Shocking Blue. Opeens realiseer je je hoe geniaal het nummer eigenlijk in elkaar steekt en begrijp je ook waarom de Amerikanen in drommen naar de platen zaak gingen om dit schijfje op het Colossus-label aan te schaffen. Het is bubblegum maar dan van het betere soort. Een soort van Jefferson Airplane ontmoet 1910 Fruitgum Co. en Peppermint Rainbow. Voor mij is het de ultieme 'Venus' omdat 'Venus As A Boy' en 'Venus In Furs' niet mee doen.

Of ik donderdag of desnoods in het weekend een 'Eretitel' doe? Of dat ik er wéér voor weg ren? De tijd zal het leren. Het is in ieder geval de hoogste tijd om de benen te nemen in de 'Eretitel'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten