vrijdag 27 oktober 2017

Eretitel: 'Somebody To Love'



Het was gisteravond bijna twintig voor drie toen ik klaar was met 'Afterglow' en niet meer de moed om te beginnen aan een 'Eretitel'. Ook omdat er een nummer tussen staat dat ik nog moet beluisteren omdat ik het ben 'vergeten'. Nu kom ik er bovendien achter dat deze 'Eretitel' niet helemaal telt, maar dat komt voort uit mijn drang om 'weer eens iets anders' te doen. Ik ga vandaag desondanks driemaal spelen met de titel 'Somebody To Love', hoewel deze titel pas bij Jefferson Airplane is ontstaan. Bij onze nummer 1 is de titel officiëel 'Someone To Love'. Het moet maar weer zo? Vandaag is 'Somebody To Love' de 'Eretitel'.

3. Queen (1976)
Mijn collega met de 'love songs' die voor 'Afterglow' zit, draait geregeld dit nummer van Queen. Zelf zou ik het nimmer voor mijn lol draaien en ik geloof dat deze 'Listen Carefully' het enige moment is geweest. Toch betrap ik me er iedere keer weer op. 'Find-me-somebody-to-looove-find-me etc.'. Het wordt plichtsgetrouw meegezongen alsof het een kerklied is. Blijkbaar doet het nummer toch méér met me dan dat ik wil toegeven? Ik ga in 1996 even door een Queen-fase zoals ik een dergelijke Queen-fase ook bij andere vrienden (m/v) heb gezien. In mijn geval is het een cassettebandje met de eerste 'Greatest Hits'. Het zit vastgeroest in mijn walkman en ik fiets dagelijks naar de redactie van het Sneeker Nieuwsblad op de tonen van 'Bohemian Rhapsody', 'Killer Queen' en 'Somebody To Love'. Een half jaar later heb ik het wel weer gehad met Queen en dat blijft zo voor de volgende twintig jaar. Als ik het zo schrijf, zou ik bijna de 'Eretitel' willen om gooien en het alsnog op nummer 1 zetten, maar nee... ik kan het gewoon niet als 'favoriet' beschouwen. Lang leve de koningin, maar wel op de onderste trede graag!

2. Darien Brockington (2015)
Hier had ook Justin Bieber kunnen staan want die heeft al eerder een 'Somebody To Love'. Ik denk dat er zelfs wel meer kandidaten zijn te vinden, maar in 2016 kom ik uit bij Darien Brockington. Bekende achternaam, maar verder ken ik deze gast niet. Hij heeft dan een album gemaakt met deze titel en het intro draagt de titel. Het klokt in onder de twee minuten en dat is net genoeg. De rest van het album is niet echt mijn kopje thee, maar ik heb mindere intro's gehoord voor een r&b-album en dus gun ik meneer Brockington vandaag de tweede plek.

1. Great Society (1966)
Waarom nou weer zo eigenwijs? Wat is er mis met de uitvoering van Jefferson Airplane? Helemaal niets zelfs! Als ik doorgaans een keuze moet maken tussen 'White Rabbit' of 'Somebody To Love', dan is het vaak de laatste. Toch wil ik in 'Tuesday Night Music Club' weer een beetje de 'snob' uit hangen en met een vroege versie van Great Society komen. Dat is niet eenvoudig te vinden en nu ontdek ik wederom waar dit aan gelegen heeft. Ik draai in de show een live-versie welke naar alle waarschijnlijkheid pas later de titel 'Somebody To Love' heeft meegekregen toen Slick furore had gemaakt met de Airplane. Oorspronkelijk heet het dus 'Someone To Love'. Daarbij kan ik meteen stellen dat Jefferson Airplane's uitvoering beter is dan het origineel. Waarom staat Great Society dan toch op 1? Kijk naar de concurrentie: Een intro van een r&b-album en een platgedraaid nummer van een band waar ik slechts een half jaar 'fan' van ben geweest.

Helaas, dit is niet de sterkste 'Eretitel' die ik heb gedaan. Laten we het volgende week opnieuw proberen. Dan ook weer een beetje een 'verknipte' titel. Het gaat drie keer per titel over mezelf en dat driemaal en met enkele kleine variaties in de titel. Benieuwd? Volgende week geef ik jullie het antwoord. Het bericht van vandaag 'mors' ik zodat ik dinsdag de Week Spot en de 'Eindstreep' kan doen. Morgen ga ik jullie voorstellen aan de vier meest recente aanwinsten in de Blauwe Bak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten