donderdag 15 juni 2017

Eretitel: 'Come And Get It'



Ik ga zaterdag overdag werken in plaats van deze ochtend en dus heb ik nog alle tijd om na 'Afterglow' een 'Eretitel' aan jullie voor te stellen. Ik heb de afgelopen week de lijst doorgespit en ben er achter gekomen dat ik een paar titels, bewust of onbewust, dubbel heb gebruikt. Ook heb ik in november en december 2015 een tijdje geen 'Listen Carefully' gedaan in 'Tuesday Night Music Club', maar nog steeds geeft het voer voor vele jaren schrijfplezier op de donderdagavond. De volgende titel uit de lijst die ik jullie mag voorstellen is 'Come And Get It'. In de bewuste 'Listen Carefully' heb ik dan de demo-versie van de oudste in de uitvoering van The Beatles, maar deze ruil ik vandaag in voor de hit-versie van Badfinger. Dit zou dan de top drie moeten opleveren.

3. John Newman (2015)
Niet zelden laat ik me inspireren door de actuele hitparade en daarvan is in 2015 zeker sprake. Als ik de laatste van John Newman voor het eerst beluister, ben ik niet zo kapot van het nummer als de vorige hits. Omdat ik moeiteloos twee andere gelijke titels kan bedenken, zit het in de rubriek. Hoewel ik in 2015 best een hoge pet op heb van John Newman kan ik niet anders dan besluiten dat dit de hekkensluiter moet zijn in de 'Eretitel'. Newman kan veel beter dan dit. Overigens is het de laatste tijd ontzettend stil geworden maar hopelijk is hij bezig aan een nieuw album en kunnen we nog meer moois verwachten van de man.

2. Badfinger (1970)
Nadat het album en de twee singles van The Iveys nagenoeg zijn geflopt ('Maybe Tomorrow' wordt in 1969 in ons land een hit), gaat Apple Records bij zichzelf ten rade. Er wordt geconcludeerd dat de naam te 'ouderwets' is. Bestaande groepen met 'The' als voorvoegsel laten dit al steeds vaker vallen en ook het meervoud is uit de tijd. Tijdens een vergadering op de burelen van Apple wordt Badfinger voorgesteld. Nu Lennon en McCartney toch aanwezig zijn, besluiten deze de band verder in het zadel te helpen met een speciale compositie. 'Come And Get It' wordt in 1970 de eerste hit van Badfinger en doet iedereen op slag het debacle van The Iveys vergeten. Voor 'Listen Carefully' maakte ik, zo gezegd, gebruik van een onuitgebrachte demo van The Beatles, maar ik kies hier toch weer voor Badfinger. In de ene 'Eretitel' floreert de jaren zestig en dan is het weer een 'underdog' die bovenaan staat. In deze 'Eretitel' is het laatste het geval.

1. Eli Paperboy Reed (2010)
Ik ken het nummer uit 'Langs De Lijn' en 'Met Het Oog Op Morgen', maar ben eigenlijk niet heel erg kapot van het nummer. Toch kom ik deze in 2010 tegen bij Minstrel voor een euro en neem het mee. De liefde heeft in de volgende vijf jaar niet van zich laten spreken en de waardering komt pas als ik 'Hold Out' leer kennen. In vergelijking tot deze gospel-kneiter is 'Come And Get It' nog altijd té glad naar mijn mening, maar op zijn minst zit het nu in de reserve-Blauwe Bak. Vandaag dus met stip op één in de 'Eretitel'. Volgende week gaan we driemaal een sprongetje in de lucht maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten